Zeki Sayın görevinden ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Zeki Sayın görevinden ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2005 13:14

Ziraat Bankası'nın bugün yapılan genel kurulunda, Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın yeniden seçilememesi nedeniyle görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin, soruları yanıtlayan Sayın, ”görevimden ayrıldım” derken, ortak yönetimin de son bulduğunu söyledi. Sayın, kırgın olmadığını sözlerine ekledi.

"UYGUN GÖREV VERİLİRSE DÜŞÜNÜRÜM"

Kendisine bundan sonraki dönem için herhangi bir teklifte bulunup bulunulmadığı yönündeki soru üzerine Sayın, “biz devlet memuru değiliz. Herhangi bir yere nakil yok. Uygun görev verilirse o zaman düşünülecek bir husus” cevabını verdi.

Kendisine göre de ortak yönetimin görevini tamamladığını ifade eden Sayın, ortak yönetimin kamu bankalarının ilk yapılanma döneminde, personel tanzimi ve şubelerin ayarlanması gibi konularda faydalar getirdiğini kaydetti.

ZİRAAT BANKASI'NIN YENİ YÖNETİM KURULU

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu İlhan Uludağ, Can Akın Çağlar, Murat Ulus, Mehmet Mumcuoğlu ve Osman Arıoğlu ile birlikte Halkbank Yönetim Kurulu'ndan gelen Hüseyin Aydın ve Mehmet Emin Özcan'dan oluştu.

HALKBANK'TA YENİ YÖNETİM

Halk Bankası'nın bugün yapılan genel kurulunda, yeni yönetim kurulu Hasan Cebeci, Hasan Sezer, Adnan Büyükdeniz, Emin Süha Çayköylü ve Cemil Özdemir ile Ziraat Bankası yönetim kurulundan gelen Erol Berktaş ve Nur Zahit Keskin'den oluştu.

Halk Bank yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde toplanarak genel müdür olan Hasan Cebeci'yi yönetim kurulu başkanlığına, Adnan Büyükdeniz'i de genel müdürlüğe getirmesi bekleniyor.

Ziraat Bankası'nda ise İlhan Uludağ'ın yönetim kurulu başkanlığına, Can Akın Çağlar'ın ise genel müdürlüğe getirilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!