Zekeriyaköy’e ‘uydu kent’ planladı, ağaçları aynen koruma sözü verdi

Güncelleme Tarihi:

Zekeriyaköy’e ‘uydu kent’ planladı, ağaçları aynen koruma sözü verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), uydukentler oluşturma hedefi dahilinde İstanbul Zekeriyaköy, Hoşdere ve Ataşehir’deki arazileri için ihaleye çıkıyor.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO’nun ihale ilanını duyurduğu Zekeriyaköy’deki yaklaşık 500 bin metrekarelik arazisinde gelir paylaşımı modeliyle 2 bin 500 konut, ofis ve ticaret alanları, sağlık tesisleri, dini tesisler ve özel eğitim alanlarının yer alacağı modern uydu kent kurulacak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgedeki mevcut emsallerin aşılmadığını vurgulayarak, “Proje tamamlandığında ormanın içinde modern bir uydu kent kurmuş olacağız” dedi.

3 Mayıs’ta ihalesi var

Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle satışa çıkan toplam 3 adada 34 parselden oluşan 466 bin 945 bin metrekarelik alan için, kapalı zarf usulü teklif alma ve pazarlık-açık artırma şeklinde iki oturum halinde ihale gerçekleştirilecek.

İhalenin 3 Mayıs’ta yapılacak birinci oturumunda kapalı zarf içerisinde teklifler verilecek ve uygun bulunan teklif sahipleri ikinci oturuma çağrılacak. Zekeriyaköy’deki arazi için hazırlatılan kentsel tasarım kapsamında imar planlarının oluşturulduğunu anlatan Murat Kurum, “Planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje içinde 200 bin metrekarelik inşaat alanı bulunacak. Proje içinde 122 bin metrekarelik yeşil alan bulunacak” dedi.

Haberin Devamı

Ağaçlar korunacak

Proje alanındaki konutlarda yükseklik sınırının 6.50 metre, ticari yapılarda ise 9.50 metre ile sınırlandırıldığını belirten Kurum, şunları söyledi: “Burada kullandıracağımız genel ortala emsal oranı 0.30 olarak belirlendi. Bölgedeki mevcut emsaller aşılmadı. Proje tamamlandığında ormanın içinde modern bir uydu kent kurmuş olacağız. Silüet açısından hiç bir bina birbirinin önünü kapatmayacak. P

roje de yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilebilecek. Proje alanı içinde yer alan tüm ağaçlar korunacak. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından Zekeriyaköy proje alanındaki tüm ağaçlar tespit edilerek, envanter çalışması yapıldı. Buradaki tüm ağaçlar korunacak.”
Murat Kurum, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinde, Hoşdere Köyü sınırları içinde yer alan TOKİ mülkiyetindeki 1 milyon 105 bin metrekare yüzölçümlü ve 550 bin metrekare imar parseli olan arazide de uydu kent kuracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Mütekabiliyet çıkınca fiyatlar yükselir şimdiden toplu talep var

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye’de konutun iyi bir yatırım aracı olduğunu ve metrekare fiyatlarının da düşük olduğunu belirterek, “Mütekabiliyet Yasası, 2B Yasası gibi düzenlemelerle metrekare fiyatları artacak. Bunu yabancılar da yerli yatırımcılar da görüyor. Şimdiden projelerdeki kalan konutlara toplu talepler oluşmaya başladı. Ortadoğulu bir sermaye grubu, bir projeden 800 konut talep etti. Bunun devamı da gelecek” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!