Yüzde yüz sahte bal

Güncelleme Tarihi:

Yüzde yüz sahte bal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2013 17:09

Şanlıurfa'da yapılan bir operasyon görenleri şoke etti. Polis ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin ortak düzenledikleri operasyonda bir depoda 40 ton sahte bal ele geçirildi. Söz konusu ürünlerin çoğunluğu glikoz karışımıyla elde edildiği belirlendi. Türkiye'nin gerçek bal üretimi ise 85 bin ton seviyesinde.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da, polis ihbar hattını arayan bazı vatandaşlar Sırrın Mahallesi’nde daha önce güzellik salonu olarak hizmet veren ve bir süre önce kapatılarak depoya dönüştürülen işyerinde sahte bal bulunduğunu söyledi.

Harekete geçen polisler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ihbar edilen depoya baskın düzenledi. Baskında, depoda arama yapan ekipler piyasaya sürülmek üzere paketlenen 40 ton bal ele geçirdi. Çankırı’dan Şanlıurfa’ya getirildiği ve piyasaya sürülmeye hazırlandığı ileri sürülen ballara el konularak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü depolarına götürüldü.

YÜZDE YÜZ SAHTE BAL / FOTO GALERİ

Haberin Devamı
40 TON SAHTE BALI PİYASAYA SÜRECEKLERDİ



Baskın sırasında depoyla ilgili oldukları belirtilen 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Büyük sahtekarlıkla ilgili araştırma derinleştirilerek sürdürülüyor.

Türkiye'nin yıllık bal üretimi ise 85 bin ton seviyesinde.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!