‘Yuvarlanan kayalar’ İstanbul'da duracak

Güncelleme Tarihi:

‘Yuvarlanan kayalar’ İstanbulda duracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngilizler'in efsanevi rock topluluğu Rolling Stones, 106 konserlik ‘‘Bridges To Babylon’’ Turnesi'nin finalini 19 Eylül akşamı İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda yapacaklar. 35 bin kişinin izleyeceği konser için harcanan para 3 milyon dolara (1 trilyon liraya) ulaştı. Konserden elde edilecek gelirin 1 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Dünyanın yaşayan en ünlü rock grubu olarak kabul edilen İngiliz Rolling Stones, 106 konserlik ‘‘Bridges To Babylon’’ turnesine 19 Eylül'de İstanbul'da Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki muhteşem finalle nokta koyacak. 35 bin kişinin izleyeceği dev konser için yapılan harcama 3 milyon dolara (1 trilyon lira) ulaştı.

Toplam seyirci kapasitesi 55 bin kişi olan stadda bilet fiyatları 7.5 milyon ile 15 milyon arasında değişiyor. Ahmet San'ın organizatörlüğünde NumberOne ve Raks'ın sponsorluğunda gerçekleşen konserde; saha içi bilet fiyatları 12 milyon, sahne arkası 7.5 milyon, numaralı ve kapalı tribün de 15 milyon lira olarak belirlendi. 35 bin seyircinin gelmesi beklenen konserden elde edilecek gelir ise yaklaşık 1 milyon dolar (276 milyar lira).

Yaklaşık bir yıldır turnede olan ve dünyanın pek çok ülkesinde konser veren Rolling Stones, bu uzun maratona son noktayı İstanbul'da koyacak. Kendi arzularıyla iki yıllık turnenin finalini İstanbul'da yapmak isteyen Rolling Stones grubuyla birlikte Türkiye'ye 78 tır gelecek. 25 tır sadece stadta kurulacak sahnenin iskelesini taşırken, 12 tır da çim kaplama malzemesi taşıyor. Geri kalan 39 tırda da ses mekanizması, ışık malzemeleri ve diğer gereçler yer alıyor. Muhteşem final için iki tır da havai fişek malzemesi geliyor.

AİLELERİ DE GELECEK

Rock'ın devleri 19 Eylül'de gerçekleşecek konser için bu akşam İstanbul'a aileleriyle birlikte gelecek. 4 gün İstanbul'da kalacak olan grup 20 Eylül'de İstanbul'dan ayrılacak. Final için İstanbul'u seçen grup masrafların yarısını ise kendisi üstleniyor.

Sayılarla Bridges To Babylon turnesi

Turne, 23 Eylül 1997 tarihinde Chicago'daki ilk konser ile start aldı.

Turne kapsamında ABD'de 43, Japonya'da 6, Buenos Aires'te ve Amsterdam'da 5'er konser verildi.

Turne boyunca 250 kişilik bir ekip Rollin Stones ile birlikte tüm ülkeleri gezdi.

Turnenin finali olan Türkiye konserinde bin kişilik bir koruma ordusu kullanılacak.

106 konserlik turne boyunca İstanbul'un önemli bölmümünü aydınlatabilecek kadar elektrik enerjisi harcandı.

78 TIR’la geliyorlar

Sahne iskelesi:25 TIR
Çim kaplama:12 TIR
Ses tesisatı:39 TIR
Havai fişek:2 TIR
TOPLAM:78 TIR
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!