Yunanistan'da krizi fırsata çevirenler

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda krizi fırsata çevirenler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 01:06

Yeni kıyafet almaya para harcamak istemeyen Yunanistan halkı giysilerini boyayarak yeni bir akım başlattı. Yeni kıyafetler almaya paraları yetmeyen Yunanlılar yeni cep telefonu için de para harcamayıp tamircilere akın ediyorlar.

Haberin Devamı

Yunanistan’da son ayların en yaygın modalarından biri pantolon boyamak… Nedeni ise Yunanların modayı takip etme ihtiyacı değil tamamen ekonomik. Ekonomik kriz yüzünden maaşları kesintiye uğrayan Yunan halkı yeni kot pantolon almakta zorlandığı için kumaş boyama sektörü ülkede canlandı.

Yunanistanda krizi fırsata çevirenler
TATİL CENNETİNDE KREDİ KARTI ŞOKU

Yunanistanda krizi fırsata çevirenler

1962’DE KURULDU

Atina’da yaşayan Denia Topalidou, “10 yıl önce kimsenin pantolonlarını boyayacağı aklıma bile gelmezdi” diyor. Dedesinin 1962 yılında kurduğu tuhafiyeci dükkanında işlerin son 5 yılda çok iyi olduğunu ifade eden Topalidou, “İnsanların yeni kıyafet alacak parası yok. Bu yüzden kıyafetlerini boyayarak yeni giysiler ortaya çıkarıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Topalidou işlerinin çok iyi gittiğini söylerken insanların boyadıkları kıyafetleri sosyal medyada paylaşmalarıyla birlikte satışların daha da arttığını ifade ediyor. Resmi istatistiklere göre Yunanistan’da her gün 60 şirket kapanıyor.

Yunanistanda krizi fırsata çevirenler
x

TAMİRDEN PARA KAZANIYOR

Pakistanlı Wajahat Anwar ise Atina’nın merkezine yakın bir yerde cep telefonu satışı yapan bir mağazanın sahibi. 5 yıl öncesine kadar satışların zayıf olduğunu ifade eden Anwar şimdi ise cep telefonu tamirinden çok para kazandığını ifade ediyor. Yeni cep telefonuna para harcamayan Yunanlar tamire yoğun ilgi gösteriyor.

Yunanistanda krizi fırsata çevirenler

Yunanistan'da bugün ATM'ler kapalı. ATM ekranlarında, "Bu ATM geçici olarak servis dışı, anlayışınız için teşekkür ederiz" yazısı çıkıyor.

İNSANLAR ALTINA YÖNELDİ

Öte yandan yine Atina’da kuyumculuk yapan Nikos Billis altın satışlarının krizden öncesine göre yüzde 70 yükseldiğini ifade etti. Billis euroya güvenmeyen insanların altına yöneldiğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!