Yumurta borsasında sert düşüş

Güncelleme Tarihi:

Yumurta borsasında sert düşüş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 16:18

Son günlerde siyasilere yapılan yumurtalı protestoların ardından yumurta gündemin en önemli maddelerinden biri haline geldi. Yumurtaların son hedefi ise dün Ankara'da AKP Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu oldu.

Haberin Devamı

İŞTE BUGÜNKÜ YUMURTA BORSASINDAKİ FİYATLAR

Ankara'da öğrencilerin protestolarında kullandıkları yumurta konuşulurken, Türkiye'de yumurta fiyatlarının belirleyicisi olan Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesindeki yumurta borsasında ise sert düşüşler yaşanıyor.

Kurban Bayramı öncesinde 15 kuruş seviyelerinde bulunan yumurta fiyatları bugün ise 10 kuruşa kadar düşmüş durumda. Yumurta fiyatlarındaki bu düşüşün ardındaki neden ise Ankara'da konuşulanlardan farklı.

YUMURTA FİYATLARINI MUHARREM AYI VURDU

Yumurta fiyatlarında yaşanan sert düşüşün nedenini Irak'a yapılan ihracatın kesilmesine bağlayan Yumurtaborsası.com'un kurucusu Cemil Kaya, "Türkiye'de yumurta fiyatlarının belirlendiği piyasa olan Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi'nden her hafta Irak'a yaklaşık 500 tır yumurta göderiliyordu. Fakat Irak'ta Muharrem ayında hayvansal gıdalar tüketilmiyor. Bu nedenle Irak'a olan ihracatımız durmuş durumda" dedi.

Haberin Devamı

Irak'a satılan yumurtaların iç piyasaya satıldığını söyleyen Kaya, "Ülke içinde ciddi bir arz fazlası oluştuğu için yumurta fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı. Fakat bu durumun 10 gün içerisinde düzeleceğini ve fiyatların tekrar eski seviyelere yükseleceğini düşünüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!