Yüksek Kurulların bakanları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Yüksek Kurulların bakanları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başta Yüksek Planlama Kurulu(YPK) ve Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK) gibi önemli kararların alındığı, tüm yüksek kurullarda görev alacak bakanlar belli oldu. Başbakan Mesut Yılmaz'ın imzasıyla dün yayınlanan Başbakanlık genelgesi ile ‘‘kanun, kanun hükmünde kararname, Bakanlar Kurulu kararları ve genelgeler ile teşkil edilen kurullarda’’ başkan ve üye olarak görev alacak hükümet üyeleri belirlendi.

Kurul Başkan ve üyeliklerinin, koalisyon partileri arasında dengeli dağıtımına özen gösterildiği anlaşılan Başbakanlık Genelgesine göre, ekonomik kararları alacak kurullarda DSP ve DTP'den üyelerin varolmasına karşılık, ANAP'ın ağırlıkla temsil edildiği görülüyor.

Bu arada ANAP'lı iki ekonomi bakanı Güneş Taner ile Işın Çelebi'nin de, değişik ekonomik kurullarda etkinlik sağladıkları görülüyor. Bu kapsamda önemli kararların alınacağı Para ve Kredi Kurulu'na Devlet Bakanı Işın Çelebi'nin başkanlık edecek olması da ayrıca dikkat çekti. Kurullarda başkan ve üye olarak görev alacak hükümet üyeleri şöyle:

YÜKSEK PLANLAMA KURULU:

Başkan: Başbakan Mesut Yılmaz. Üyeler: Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Ecevit, Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin, Devlet Bakanları Güneş Taner, Işın Çelebi, Hüsamettin Özkan, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bkanı Cumhur Ersümer. Başbakan'ın bulunmadığı toplantılarda Kurul'a Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Ecevit başkanlık edecek.

PARA-KREDİ VE KOORDİNASYON KURULU:

Başkan: Devlet Bakanı Işın Çelebi. Üyeler: Devlet Bakanları Hüsamettin Özkan, Refaiddin Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar.

ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU:

Başkan: Başbakan Mesut Yılmaz. Üyeler: Devlet Bakanları Güneş Taner, Hüsamettin Özkan, Işın Çelebi, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez.

DOĞAL AFETLER KOORDİNASYONU:

Başkan: Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Ecevit. Üyeler: İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy.

HABERLEŞME YÜKSEK KURULU:

Başkan: Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Ecevit. Üyeler: İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir.

GAP YÜKSEK KURULU:

Başkan: Başbakan Mesut Yılmaz. Üyeler: Devlet Bakanları Işın Çelebi, Salih Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu.

TÜRKİYE EUROPALİA MİLLİ KURULU:

Başkan: Devlet Bakanı Cavit Kavak. Üyeler: Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Kültür Bakanı İstemihan Talay, Turizm Bakanı İbrahim Gürdal.

KREDİLER YÜKSEK KURULU:

Başkan: Devlet Bakanı Güneş Taner. Üyeler: Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez.

SAVUNMA SANAYİ YÜKSEK KOORNDİNASYON KURULU:

Başkan: Başbakan Mesut Yılmaz. Üyeler: Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Ecevit, Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin, Devlet Bakanı Güneş Taner, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!