Yoksullara bedava bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

Yoksullara bedava bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'de hükümet internetin yarattığı fırsatlardan yoksulların da yararlanabilmesi için internet bağlantılı bedava bilgisayar kampanyası başlattı. Proje kapsamında yoksulların yaşadığı bölgelere 100 bin bilgisayar dağıtılması planlanıyor

Geçen hafta İngiltere'de yapılan Net Summit 2000 toplantısında hükümetin ilginç bir projesi açıklandı. Toplantıya katılan Ekonomi Bakanı Gordon Brown, hükümetin internetin yarattığı fırsatlardan yararlanabilmesini sağlamak üzere yoksullara bedava internet bağlantılı bilgisayar dağıtılacağını açıkladı.

Gelecekte ekonomideki başarının bilgiye bağlı olduğunu vurgulayan Bakan Brown, devletin bu alanda köprü görevi görmesi gerektiğini belirtti.

İnternet devriminin İngiliz ekonomisinde yarattığı ciddi gelişmelerin ve başarının ortada olduğunu söyleyen Brown, bu gelişmelerin devletin desteğine ihtiyaç duyduğunu da kaydetti. İnternetin ve yeni teknolojilerin şirketler tarafından kolayca edinildiğine değinen Brown, "Ancak bunlara şu anda çok az kişi ulaşabiliyor" dedi.

Bu amaçla hükümetin yeni bir projeyi yürürlüğe koyduğunu açıklayan Bakan Brown, bu kapsamda 100 bin eski bilgisayarın elden geçirilerek düşük gelirli ailelere dağıtılacağını söyledi.

Bilgisayar Ulaşabildiğin Yerde

"Bilgisayar Ulaşabildiğin Yerde" adı verilen kampanya kapsamında şu anda 35 bin bilgisayar hazır durumda. Başlangıç olarak 10 milyon Sterlin'lik kaynak ile başlatılan proje kapsamında öncelikle 10 yoksul bölge pilot alan olarak belirlenmiş.

Uygulamanın başlatıldığı ilk pilot bölge ise Liverpool'un Kensington banliyösü. Bölgede yaşayanlara yaklaşık 2 bin bilgisayarla birlikte çok ucuza internet bağlantısı ve eğitim olanağı sağlanacak.

Bu projenin, dar gelirli kişilerin iş bulmada karşılaştıkları bazı sorunları ortadan kaldıracağına inanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!