Yılbaşı hindileri görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı hindileri görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 11:54

Piliç eti üreten firmaların yılbaşı için özel olarak besledikleri hindiler, market ve şarküterilerde kilosu 6-6,5 YTL'den satışa çıktı.

Yılbaşı sofralarını süsleyen kestaneli iç pilavlı hindi dolmasının fiyatı ise kilosu 18-20 YTL'den başlıyor.

Özel bir restoranın müdürü olan Satılmış Demir, kestaneli iç pilavlı hindi dolmaları siparişlerini kilosu 17,95 YTL'den almadıklarını belirterek, “Özenle hazırlayacağımız hindileri yılbaşı akşamı öncesi müşterilerimize teslim ediyoruz. Bizim hazırladığımız hindiler piştikten sonra ortalama 6 kilo geliyor. Pişirilmiş hindi dolması ortalama 100 YTL tutuyor” dedi.

PİŞİRME TORBASI HEDİYELİ

Piliç eti üreticilerinden Banvit den yapılan açıklamada da tesislerde 4 ay süreyle tahıl, mineral ve vitaminlerden oluşan karma yemle beslenen hindilerin, sağlıklı, yumuşak ve lezzetli olduğu kaydedildi.

Banvit, özel ambalajlı yılbaşı hindisi alanlara ayrıca 7 ayrı lezzette hindi yemeği tarifi bulunan kitapçık, kolay ve lezzetli pişirme sağlayan pişirme torbası ve termometre de hediye ediyor.

Hindi satıcıları, fiyatların geçen yılla aynı düzeyde olduğunu, isteyene tüm yerine yarım hindi satışı da yapılabildiğini ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!