‘Yeşil Yol’da çalışma başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Yeşil Yol’da çalışma başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 07:00

Karadeniz Bölgesi’nde, 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesine TEMA Vakfı tarafından açılan davada verilen yürütmeyi durdurma kararı, Danıştay 6’ncı Dairesi’nce yapılan değerlendirmeler sonucu kaldırıldı.

Haberin Devamı

Danıştay Dairesi kurulunca yapılan değerlendirmede, “Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda ulaşım sorunlarının olduğu, fakat projeyle birlikte çevre sorunlarına yol açmadan bir yayladan diğer yaylaya ulaşım imkânının sağlanmasının olumlu bir yaklaşım olduğu, yaylalar arasında halihazırda bazı yolların var olduğu ve bu yolların iyileştirilerek birbirleriyle bağlantı kurulmasının amaçlandığı, ulaşım projesi olan ‘Yeşil Yol Projesi’nin, çevre düzeni planı ölçeğinde yaylalarda yapılaşmalara neden olmayacağının sonucuna ulaşılmıştır” denildi.

2 BİN 600 KM

Yaylalara kolay ulaşımın yanı sıra çevre düzeni planı ölçeğinde yaylalarda yapılaşmalara neden olmayacağı sonucuna varılan projede, 2 yıldır sekteye uğrayan çalışmalara karar sonrası yeniden başlandı. Proje ile Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarının 2 bin 600 kilometrelik yol ağı ile birbirine bağlanması planlanırken; TEMA Vakfı, planın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 2011 yılının aralık ayında Danıştay’a dava açmıştı. Dava kapsamında 2013 yılının kasım ayında Danıştay üyeleri ile birlikte aralarında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlilerinin de yer aldığı bilirkişi heyeti, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 3 gün süreyle inceleme yapmış ve yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!