Yerli-yabancı huzurevi işletmecisi arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yerli-yabancı huzurevi işletmecisi arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2006 00:00

Darülaceze Vakfı tarafından 10 milyon YTL’ye projelendirilen özel huzurevi projesi için işletmeci aranıyor. İnşaatı bu yıl sonunda bitecek olan İstanbul Kartal Yakacık’taki bina için huzurevi işletmeciliğinde deneyimli yerli veya yabancı girişimciler aranıyor.

TEKLİFLERE AÇIĞIZ: Darülaceze Vakfı Muhasip Üyesi Fatih Saraçoğlu, Kartal Belediyesi’yle beraber kurdukları huzurevinin geçen yıl ihale edildiğini belirterek, "Huzurevinin inşaatı sırasında değişik gruplardan beraber işletelim önerileri gelmeye başladı. İşletme konusunda tekliflere açığız, yerli yabancı uzman kurumlarla işbirliği yapabiliriz" dedi. İşletmecilikte uzman Alman kár amacı gütmeyen bir vakıfla görüşmeler yaptıklarını aktaran Saraçoğlu, vakıf olarak son teknolojiye göre inşa edilen huzurevini topluma kazandırmak istediklerini ancak işletmecilik konusunda uzman olmadıkları için en üst düzeyde hizmet verebilecek kurumlarla bu konuda görüşmek istediklerini kaydetti.

BAĞIŞLARLA KURULDU: Saraçoğlu, özel olacak huzurevinde insanların parayla kalacağını dile getirerek, "Huzurevi Darülaceze Vakfı’na destek veren kişi ve kuruşların bağışlarıyla yapılıyor. Kár amacı gütmediğimiz için her şey maliyetler üzerinden analiz edilerek düzenlenecek. Sadece hizmetin bedeli alınacak. Huzurevinin işletmesine talip olacak kişilerden herhangi bir maddi talebimiz olmayacak. Önem verdiğimiz konu huzurevinin belli standartlarda başarılı işletilmesi. Ticari olmaktan çok konuya gönül vermiş kişi ve kuruluşlarla işbirliği arayışı içindeyiz" diye konuştu.

300 YATAKLI HUZUREVİ: Darülaceze Vakfı’nın 15 yıl önce Darülaceze’ye destek olmak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Saraçoğlu, "O tarihlerde kimsesiz yaşlıların kaldığı Darülaceze’ye destek verdik. Bina, modern hale vakfın desteğiyle geldi. Artık Darülaceze kendi ayaklarının üzerinde duracak noktaya geldi. Vakıflar Yasası’ndaki son değişikliklerle de kurumun bize ihtiyacı kalmadı. Bu tarihten sonra statümüzde yer alan huzurevleri kurma projesi başlattık. Yıllardır yapılan hazırlıklar sonucu huzurevini Kartal Yakacık sırtlarında kurduk. Kartal Belediyesi de, 300 yataklı modern huzurevi projesinde yer alıyor" diye konuştu.

Restoran yüzme havuzu sinema salonu bulunacak

DARÜLACEZE Vakfı’nın bağışlarla kurduğu modern huzurevi, 220 odalı ve 300 yataklı olacak. Çoğu tek kişilik odalar yanında çift kişilik odalar da bulunacak. Huzurevinde her türlü konfor yer alacak. Çağın gereklerine uygun modern her türlü altyapı projede yer aldı. Huzurevinde açık, kapalı yüzme havuzu, rehabilitasyon üniteleri, her türlü hobilerin değerlendirileceği mekanlar, konferans ve sinema salonları, restoranlar, kapalı garaj yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!