Yerli tavuk zinciri İspanya’ya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yerli tavuk zinciri İspanya’ya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 07:00

Pandeminin sona ermesiyle birlikte vites yükselten Tavuk Dünyası, 2022’de 40 yeni restoran açmayı ve yıl sonunda 2 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz perşembe günü düzenlenen basın toplantısında yurt dışında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya’nın ardından İspanya’da da yıl sonuna kadar mağaza açma hazırlığında olduklarını kaydeden Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, Gagawa markasıyla yurt dışında toplamda 23 restoranları olduğu bilgisini verdi.

Mumcu, “40 yeni şubeyle 120 milyonluk yatırım yapmış olacağız. Bir Türk markası olarak ülkemizi global pazarlarda da güçlü şekilde temsil etmek istiyoruz. Şu anda birçok ülkeden franchising talebi alıyoruz ve bu bizim için gurur verici. Yurt dışında gerçek anlamda başarı yakalayabileceğimiz ülkelerde kapsamlı bir plan çerçevesinde hareket ediyoruz. Avrupa’da, başta İspanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerini de yakından inceliyor ve değerlendiriyoruz. Tüm pandemi döneminde 54 restoran açmış olduk. Paket servise de bu dönemde başladık. 170 restoranımızda paket servis hizmeti veriyoruz. 264 restoranımız ve hali hazırda 4 bine yakın çalışanımız var. 2022’de 700 kişilik ek istihdam hedefliyoruz. Ayrıca 25 milyondan fazla misafirimizi restoranlarımızda ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

300 restorana ulaşacak

Bu yıl Türkiye genelindeki restoran sayısını 300’e çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Mumcu, yeme-içme sektöründe alım gücünün yansımalarıyla ilgili, “Gıdada, enerjide ve lojistikte maliyetler arttıkça sektörel fiyat artışları beraberinde geliyor. Sektör son dönemdeki artışları fiyatlara tamamen yansıtmıyor. Maliyet artışlarını kendi finansmanımızla dengelemeye çalışıyoruz. Belli bir dönem marjlarda etkilenme olacaktır, sektörün önceki performansını yakın zamanda yakalayacağını düşünüyorum. Dünyada bir gıda krizi var. Gıda fiyatları arttıkça yeme içme sektörüne de bu durum yansıyacak. Uzun dönemde ise fiyatlar dengelenecektir” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!