"Yerli otomobil rüya, çöpe atın gitsin"

Güncelleme Tarihi:

Yerli otomobil rüya, çöpe atın gitsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 09:33

Alarko Holding Yönetiim Kurulu Başkanı İshak Alaton'dan yerli otomobil üretimi ile ilgili tartışılacak bir yorum geldi.

Haberin Devamı

Bloomberg HT'de yayınlanan Ekoforum programında konuşan Alaton, "Türkiye daha iyi bir yerli oto yapma rüyasını bir kenara bıraksın hatta çöp kutusuna atsın" dedi. Alaton, şunları söyledi:  

"Çünkü bu çok yanlış bir yatırım olur. Birkaç milyar doları heba etmiş oluruz . Aman ne olur, Türkiye yeni bir yerli otomobil aşkına kurban gitmesin. Hatta otomobil endüstrisindeki dostlarıma da söylüyorum şunu görmeleri lazım: Otomobil üretiminde artık türkiye en üst noktayı buldu. Bundan sonra güçlüklerle dolu, sıkıntılarla dolu bir zaman yaşayacağız ve zaman içinde de otomobil üretiminde bizim dünyadaki ağırlığımız gittikçe mecburen azalacak. Bunu görmemiz lazım. Bizim Çin'le rekabet etmemiz mümkün değil. Otomobilde mümkün değil...

Ama başka sahalara, asıl oralara gücümüzü teksif etmeliyiz. 2023'te 500 milyar Dolar hedefine yürürken, “hangi hataları yapmayalım, hangi hatalı yatırımları yapmayalım” diye düşününce, bunların en başında yerli otomobil geliyor. Ben diyorum ki, aman dikkatli olalım; buraya gereksiz yere para aktarmayalım."

Haberin Devamı

2.EL OTOMOBİL İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!