Yeni ürünleri fuarda görücüye çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünleri fuarda görücüye çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 21:57

Son yıllarda Ar-Ge yatırımlarını arttırdıklarını anlatan Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, “Son teknolojiye sahip makinelerimizi ve yeni teknoloji ürünlerimizi 1–4 Aralık 2016 tarihleri arasında TÜYAP Bursa Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek ‘Metal İşleme Teknolojileri Fuarı’nda sergileyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurarak dikkatleri üzerine çeken, saç işleme sektörünün önde gelen firmalarından Ermaksan Makine, 1 Aralık’ta başlayacak Metal İşleme Teknolojileri Fuarı’nda yeni nesil milli teknolojileri tanıtacak. Saç işleme sektöründe önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, “1-4 Aralık 2016 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşecek olan fuarda birçok yeni teknoloji ürününü sektörün kullanımına sunmaya hazırlanıyoruz” dedi.

AR-GE YATIRIMI ÖNEMLİ

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde, 96 bin metrekarelik tesiste üretim yaptıklarını anlatan Ahmet Özkayan, şunları söyledi: “Ermaksan olarak hâlihazırda, 800 kişiyi istihdam ediyoruz. Yüksek teknolojiye sahip, kaliteli, verimlilik esaslı ve inovatif ürünlerimiz, bugün itibariyle küresel arenada 5 kıtada 110 ülkede kullanıcılara ulaştırılıyor. Öte yandan Ermaksan olarak, ürettiğimiz makinelerin yeteneklerini geliştirmek, küresel piyasa taleplerini en iyi şekilde karşılamak, müşteri memnuniyetini sürekli arttırmak ve ülkemizin makine üretimindeki dışa bağımlığını azaltmak hedefiyle Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu fuarda da tüm bu teknolojik üstünlüklerimizi kullanıcılarımıza sunacağız.”

Haberin Devamı

4’ÜNCÜ ÜLKE TÜRKİYE

Ermaksan olarak yüksek teknolojiye yatırım yapma kararını alır almaz harekete geçtiklerini ifade eden Özkayan, “Optoelektronik Ar-Ge merkezimizin de katkıları ile yapılan araştırmalarımız sonuçlarını verdi. Bugün dünyanın en önemli lazer çip üreticileri arasında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu gururumuzu daha da ileri düzeye taşıyacak yeni teknolojik bir ürünü de ilk defa fuarda kullanıcılarımıza tanıtacağız. Devrim niteliğinde bir teknolojiyi tamamen kendi mühendislerimizin katkıları ile hayata geçirdik. Dünyada bu teknolojiyi üreten ABD, Almanya ve Japonya’dan sonra dördüncü ülke Türkiye olacak. Milli bir gururu yaşamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

70 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

TÜRKİYE’de yassı mamul üretiminde öne çıkan Tezcan, 2017’de hızlı bir büyüme bekliyor. Şirketin ürün gamını genişlettiklerini anlatan Tezcan Direktörü Asiye Ay Çelik, “2016 yılında yaptığımız yeni ürün ve üretim hattı yatırımları ile 700 bin ton olan üretim kapasitemizi 1.3 milyon tona çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

YENİ PAZAR ARAYIŞI

Yassı mamul üretiminde 70’ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Asiye Ay Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ürünlerimiz hem yurtdışında hem de yurtiçinde yüksek talep görüyor. Yeni pazar arayışlarımız var, böylece ihracatımızı da arttırmayı planlıyoruz. Tezcan olarak temizlenmiş sıcak sac (HRP), soğuk haddelenmiş sac (CRF), üzeri çinko ile kaplanmış sac (HDG), galvanizli sac (GZR), galvalume (GL) ve boyalı sac (PPGI) üretimi yapıyoruz. Yıllık 400 bin ton kapasiteli Çelik Servis Merkezi’nde (ÇSM) ise; boy kesilmiş levha sac, dilinmiş rulo sac, trapez levha, oluklu levha, yapı/destek profilleri, gofrajlı sac ve mahya üzerine çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

ÜRETİM YATIRIMI

Türkiye’de ‘Galvalume’ lisansını alan ilk marka olduklarını anlatan Asiye Ay Çelik, “Üretimine başladığımız Galvalume yurtdışında yapısal uygulamalarda, havalandırma sistemlerinde, beyaz eşya ve daha pek çok sektörde tercih ediliyor. Kaplamasında içerdiği yüzde 55 alüminyum ile yüksek korozyon direncine sahip ve daha ekonomik olan Galvalume’nin ülkemizde de öncelikli olarak tercih edileceğini düşünüyoruz. Galvalume’un yanı sıra yaptıkları haddehane yatırımı ile de üretim kapasitemizi artırdık. Kasım ayı ile birlikte kaplamalı saclarda üretimimizi 1 milyon tona çıkardık. Yeni hat ile birlikte üretim kapasitemiz 1.3 milyon tona ulaştı. Her hattın ayrı bir kapasitesi var. Kalite bizim için çok önemli” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!