‘Yeni havalimanına 3 saat önce gelin’

Güncelleme Tarihi:

‘Yeni havalimanına 3 saat önce gelin’
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2019 08:30

CNN Türk’te ekrana gelen Hakan Çelik’le Hafta Sonu programına konuk olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 6 Nisan’dan itibaren İstanbul Havalimanı’ndan seyahat edecek yolculara yurt dışı uçuşlar için 3, yurt içi uçuşlar için 2 saat önce alanda olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük havalimanına taşındıklarını hatırlatan Aycı şöyle konuştu: “Biz şu anda bu taşınmaya hazırız. 6 Nisan saat 14.00’te uçuşlar İstanbul Havalimanı’ndan başlayacak. Havacılık tarihinin en büyük taşınmalarından biri olacak. Özellikle havalimanı ile ilgili küçük videolar hazırlıyoruz. Yolcularımızın nasıl deneyim yaşayacağı ve hayatlarını nasıl kolaylaştıracağına ilişkin videolar hazırlıyoruz. Havalimanındaki yönlendirmeler çok önemli. Personeller bu konuda yardımcı olacak. Yolcularımıza havalimanı içinde mobil uygulamalarla birlikte yapacağız. Mobil uygulama ile birlikte gidecekleri kapıyı da uygulama ile göndereceğiz. Bizim mobil uygulamamızı yükleyenler erişime sahip olacak. Destek noktalarımızı havalimanı içinde çok artırdık. Özel bekleme alanları oluşturduk, yolcularımızın rahatını artırdık. Kayıp valizler için ekip oluşturduk. Transferler için 6 dilde uygulamayı devreye alıyoruz. Bu uygulamaların tamamı yolcuların hayatını kolaylaştırmak için. Havalimanına erken gelin. Uluslararası uçuşlar için 3 saat önce gelin. İlk kez uçacak, deneyimi olacaklar da erken gelsin. Eskiden trafik alışkanlıkları belliydi, yolu ilk kez keşfedecekler, giriş çıkışları, otoparkları yeni görecekler. Her zaman yola çıktıklarından 1 saat daha erken çıkmalarını istiyorum.”

Haberin Devamı

8 BİN YENİ İSTİHDAM

İlker Aycı, ayrıca 1150 civarı yeni kaptan alacaklarını belirterek, “Kabin ekibi olarak da 2 bin 300 kişi işe alacağız. Bu yıl 8 bini aşan istihdam planlıyoruz. 60 bin kişilik ailemiz 68 bin kişiye çıkacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!