Yeni bankanın forvetinde teknoloji var

Güncelleme Tarihi:

Yeni bankanın forvetinde teknoloji var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

Lübnanlı Bank Audi Grubu’nun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) 12 yıl aradan sonra sıfırdan lisans alarak kurduğu Türkiye’nin en yeni bankası Odeabank 1 Kasım’dan bu yana ilk şubeleriyle İstanbul’da hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Bankanın resmi açılışı ise, 10 Ocak’ta yapılacak. Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 1 Kasım’dan bu yana çok yoğun ilgi gördüklerini, hissedarların bu durumdan çok memnun olduğunu belirterek, “Memlekette bir bankaya daha ihtiyaç varmış. Türkiye’de çok dinamik bir pazar var. Herkes herkese rakip olabiliyor. Biz en son kurulan banka olarak teknoloji ile ayrışacağız. Apple TV, i-Pad’ler ve birçok teknolojik cihazla donatılan yönetim kurulu odamız kâğıtsız tasarlandı” dedi.

YENİ OLMANIN DEZAVANTAJI

Bankanın reklam kampanyasının 10 Ocak’ta başlayacağı bilgisini veren Özkaya, resmi tanıtımlarda önce son teknolojiyle donattıkları Maslak’taki ilk şubelerini Hürriyet’te anlattı. “15 yıldır yeni kurulan tek bankayız. Bu sürede dünya baş döndürücü bir hızla değişti. Teknolojide inanılmaz dönüşüm yaşandı, insanların yaşamı, iş yapış süreçleri değişti, eski klişeler alt üst oldu” diyen Özyaka, finans sektörü dahil her sektörde büyük değişim yaşandığını vurguladı. Değişimi benimseyen şirketler için, ‘Yeni nesil şirketler’ kavramının kullanıldığını kaydeden Özkaya, “Biz de yeni nesil bir banka olarak kurulduk. Şubelerimizde daha az kâğıt tüketmenin yanı sıra, gişe işlemlerinde yüzde 40 verimlilik sağlayan sistem kurduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

X,Y, Z KUŞAĞI KARIŞIMI

Türkiye’de en büyüklerle rekabet etmek üzere kurulan Odeabank’ın en yeni banka olmanın getireceği dezavantajları teknolojiyle avantaja çevirmeyi planladığını söyleyen Özkaya, şöyle konuştu: “Yeni teknolojiyi ve bu yeni çağdaki iş yapma anlayışını varolan bir yapıya yerleştirmenin belli bir maliyeti ve zorlukları var. Biz ise, yeniden kuruyoruz. Bu daha az maliyetli ve daha kolay, arakadaşlarımız henem uyum sağlıyor. bizim bankamız günümüzde geçerli olan X, Y, Z kuşağının karışımı bir banka oldu.”

2013 SONUNDA 30 ŞUBE

Özkaya, belli bir yaşın üstündeki banka müşterilerinin halen tüm işlemlerini şubeye giderek yapmayı tercih ederken, özellikle 30 yaşın altındaki Y ve Z kuşağı müşterilerin, internet ve mobil bankacılığına daha yatkın olduklarına işaret etti. Bütün bunları gözeterek kurdukları altyapı ve yönetim anlayışıyla nı benimsediklerini belirten Özkaya, “Şubelerini çok iyi yerlere açmaya özen gösteriyoruz. Bu yılın sonuna kadar 7 şubeyi aşacağız. İstanbul’un dışında Ankara ve İzmir’de de ilk şubemizi açacağız. Sonrasında Adana, Bursa gibi illerimiz gelecek. 2013 sonunda 30 şubeyi aşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sırasını bekleyenler i-Pad’le oyalanacak

· ATM’lerin tamamı dokunmatik ekran olucak. Hepsinde TL dışında dolar ve Euro yatırılıp çekilecek. Yakında ATM’lerden çek kabulüne ve çağrı merkezi ile görüntülü görüşmeye başlanacak. ATM ekranı internet bankacılığı gibi de kullanılacak.
· Şubelerin dışında Dokunmatik Bilgi Ekranları olacak. Sadece bankanın müşterileri değil, herkes kullanabilecek.
· Elektronik vitrin poster ekranı ile, kağıt yerine bankanın kampanyaları elektronik ortamda duyurulacak.
· Microsoft Sur40 Dokunmatik Masa da interaktif uygulamalar ve oyunlarla müşterilerin kullanımında olacak.
· Bekleme alanında müşteriler ayrıca i-Pad’lerle bilgi alabilecek, isterse oyun oynayacak.
· Hesap açılışının hemen ardından verdiğimiz geçici banka kartı ile hem ATM’leri, hem İnternet Bankacılığı’nı hem de Çağrı Merkezi’ni hemen kullanmaya başlayabilecek.

Haberin Devamı

Bu kadar ilgi beklemiyorduk

BANKANIN saatinin 1 Kasım itibariyle işlemeye başladığını söyleyen Hüseyin Özkaya, 1 ay 5 gün içinde 1.5 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştıkları bilgisini verdi. ‘Doğrusu bu kadar ilgi beklemiyorduk’ diyen Özkaya, yıl sonu hedeflerini aralık ayı başında yakaladıklarını belirterek, şunları kaydetti: “2013 sonunda kredilerde 1.5 milyar dolar, aktif büyüklüğünde ise 2 milyar dolara erişmeyi planlıyoruz. 2015 hedefimiz ise, 5 milyar dolar aktif büyüklük ve 4 milyar dolar kredi büyüklüğü. 2017 yılına gelindiğinde de, aktif büyüklükte 9 milyar dolara, kredilerde de 6 milyar dolara ulaşmayı planlıyoruz.”

Kurucu müşterilere hoşgeldin sürprizleri

Haberin Devamı

İNTERNET şubesinden de şimdiden hizmet vremeye başladıklarını söyleyen Hüseyin Özkaya, “İlk 1000 müşterimize kurucu müşteri statüsü ile, özel sürprizler hazırladık. Ancak çok kısa sürede gelen yoğun talep nedeniyle bunu 2 bine çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Reklam yüzü sır gibi saklanıyor

ODEABANK’ın 10 Ocak’taki resmi açılışı nedeniyle çok özel bir kutlama töreni düzenleneceğini söyleyen Hüseyin Özkaya, aynı gün reklam kampanyasına da başlayacaklarını söyledi. Bankanın reklam yüzünün belli olduğunu ama şimdilik sır gibi saklandığını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!