Yaz doldu, sırada kışta Türk turizmi tam gaz

Güncelleme Tarihi:

Yaz doldu, sırada kışta Türk turizmi tam gaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yaz sezonunda birçok merkezde yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Türk turizmi, daha şimdiden ilk kez geniş kapsamlı ‘‘kış turizmi’’ atağı başlattı. Yaz sezonunda İspanya, Yunanistan ve İtalya'ya karşı yakaladığı avantajı tüm yıl boyunca elinden kaptırmak istemeyen Türkiye, kış aylarında da Avrupalı turistlerin ‘‘gözde ülkesi’’ olmak için şimdiden kolları sıvadı.

Mükemmel bir yaz sezonu geçiren Türk turizmi, kış sezonunda çoğunlukla emeklileri ve sakinliği tercih eden turistleri hedef alacak. Türkiye, kayak merkezlerinin yanı sıra, Akdeniz ve Ege sahilleri ile birlikte AB normlarına uygun kaplıcaları da pazarlayacak. Turizm Bakanlığı'nın kış sezonuna ilişkin hedefine ilk olumlu yanıt Almanya'dan geldi. Almanya'nın önde gelen turizm şirketlerinden Öger Tours, 1 Kasım 2000-1 Nisan 2001 tarihleri arasında Almanya'nın 16 ayrı şehrinden haftada 32 uçuşla Türkiye'ye turist getirecek. Öger Tours, bu amaçla THY ve Alman Havayolları Lufthansa ortaklığı olan Sunexpress ile 34 milyon marklık anlaşma sağladı.

EGE'YE ÖZEL İLGİ

Öger Tuors kış boyunca Bursa-Uludağ, Erzurum-Palandöken, Bolu-Kartalkaya, Antalya-Saklıkent ile Akdeniz ve Ege sahillerini pazarlayacak. Özellikle Ege sahillerini yeniden canlandırmak için bu bölgeye daha fazla ağırlık verilecek. Kış sezonunda ‘‘sağlık’’ ve ‘‘güzellik’’ turizmi de ayrı bir yer tutacak. Türkiye'deki kaplıcaların kısa bir süre önce AB Termal Oteller Birliği'ne girmesinin avantajıyla, AB normlarına uygun termal oteller de Avrupa'da pazarlanacak. Bir ve iki haftalık turların yanısıra 6 ve 8 haftalık turlara da ağırlık verilecek. Öger Tuors'un sahibi Vural Öger, Türkiye'nin bu yıl yaz sezonunda büyük bir ajantaj yakaladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

‘‘Türkiye'nin en büyük rakipleri olan İspanya ve Yunanistan'daki tesislerde üçte bir oranında boşluk var. Bu avantajı çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Türkiye, kış sezonuyla birlikte yılın 12 ayı tatil yapılabilecek bir ülke haline gelecek. Bu yıl bunu ilk defa geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştirerek, Avrupalı turistin kafasına yerleştireceğiz. Bu kış sezonunda hedefimiz 100 bin turist ve 500 milyon mark ciro.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!