Yatırımcı ve girişimciye tam destek

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcı ve girişimciye tam destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 08:30

Tarım, turizm ve sanayi alanında Adana’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adanamız, sektör temsilcileri ve yerel yönetim ile elverişli yatırım iklimi sunma konusunda büyük bir teminatı girişimcilere ve iş dünyasına sunmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesi tarafından gayrimenkul şirketi Nef’in desteğiyle 9’uncusu düzenlenen ‘Ekonomi Zirvesi’ Adana’da gerçekleşti. Türkiye’nin tarım, turizm ve sanayi alanında en önemli şehirlerinin başında gelen Adana’da yatırımlar artıyor. Özellikle ulaşım ve alt yapı alanında gerçekleşen çalışmaların dikkat çektiği şehirde, üretim gücünün artması için de birçok işbirliği gerçekleştiriliyor. Zirvenin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ekonominin güçlü olmasının nedeni üretim ve cesur girişimcidir. Adana üretmek isteyenlerin girişimci gücün ve huzur arayan yatırımcılar için önemli bir yerdir. Lojistik açıdan güçlü Adanamız, sektör temsilcileri ve yerel yönetim ile elverişli yatırım iklimi sunma konusunda büyük bir teminatı girişimcilere ve iş dünyasına sunmaktadır. Üreten ülke refah toplumunu inşa eder. Tercih edilen ve yatırım yapılan yer olmak için Adana’da iyi bir ortam var” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 75’İ TAMAMLANDI

Yatırımcı ve girişimcilere kucak açarken şehrin altyapı ve ulaşım alanında çalışmalarını da hızlandırdıklarını dile getiren Hüseyin Sözlü, şu bilgileri verdi: “Kentin gelecekteki 40-50 yıllık ulaşımını rahatlatacak, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün yüzde 75’inin tamamlandık. 2019’un ilk çeyreğinde açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üzerinde 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan Nehri üzerinde yükselen dev eser Adana’nın gerdanlığı olacak. Günlük 40-50 bin aracın geçiş yapması planlanan Devlet Bahçeli Köprüsü’nün Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacağını düşünüyoruz. Adana Şehir Hastanesi, yeni stadyum, adliye sarayları ve üniversitelerin kampüslerine erişimde trafiği sırtlayacak. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatını öz kaynaklarımızla, kararlılıkla yürütüyoruz. Hemşehrilerimiz köprüden ücretsiz geçiş yapacak.”

3 YENİ KÖPRÜ GELİYOR

Adana’da kentiçi trafik yükünü sırtlayan ulaşım projelerine öncelik verdiklerini anlatan Hüseyin Sözlü, Seyhan ve Ceyhan nehri üzerine inşa edilecek 3 yeni köprü için harekete geçtiklerini söyledi. Sözlü, Yüreğir ve Seyhan’ın iki yakasını birleştirecek Seyhan Nehri üzerindeki köprülerin Sular’dan Orhan Kemal Bulvarı’na, Güney Kuşak Bulvarı’ndan Koza Bulvarı’na uzanacağını belirtti. Sular-Orhan Kemal Bulvarı arasındaki köprünün 550 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde, 4 şeritli olarak projelendirildiğini kaydeden Başkan Sözlü, Yavuzlar Köprüsü’nün yalnızca bölgenin trafik yükünü azaltmayacağını, aynı zamanda Yüreğir’e kıymetlendireceğini vurguladı. Sözlü, yapılacak olan üç farklı köprü ile yıllardır ihmal edilmiş olan Yüreğir’e doğrudan bir dokunuş yaparak trafik çözümünden ziyade Yüreğir’in unutulmuşluğunu tersine çevirerek ilçenin makus talihini değişeceğini aktardı.

Haberin Devamı

SAHİL YOLU PROJESİ

Ulaşım projelerinin yanı sıra sosyal donatı alanlarında da çalışmalar başladığını belirten Hüseyin Sözlü, “Adnan Menderes Sahil Yolu’nda gerçekleştirdiğimiz yenileme projesiyle çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak, görkemli bir tablo ortaya çıkardık. Dört mevsim, göl manzaralı piknik keyfi yaşatacak Mangal Park’ı da vatandaşların kullanımına sunuldu. Şimdi de Adanalıların Seyhan Nehri manzarası seyrederek piknik keyfi yaşaması için 42 dönümlük Beyazevler Çamlığı’nı seyir terasları, kameriyeler, barbeküler ve çeşmelerle donatıyoruz. Çukurova’ya can veren Seyhan Baraj Gölü’nün peyzaj sanatlarıyla bütünleştiği Adnan Menderes Yolu’nun gündüzü başka, gecesi bir başka güzel oldu.”

Haberin Devamı

TURİZMDE YILDIZIMIZ PARLIYOR

ADANA’da yapılan tüm bu yatırımların sonucunda turizmin de canlandığını dile getiren HüseyiN Sözlü, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugün şehrimizdeki otellerde doluluk oranı yüzde 90’lara yaklaştı. Festivaller, kongreler ve fuarlara büyük bir ilgi var. Her yıl Adana’ya gelen yabancı sayısı artış gösteriyor. Tüm bunların yanı sıra gastranomi turizmi de artıyor. Yeme-içme alanında birçok markamız bulunuyor. Buralarda boş yer bulmak imkansız. Adana sadece sanayi ve tarım ile değil turizm ile de son yıllarda yıldızı parlayan şehirlerin başında geliyor. Bizim de hedefimiz daha fazla tanıtım ve yatırımla Adana’ya olan bu ilgiyi yukarılara çıkarmak. Ben dünyanın önde gelen birçok şehrini gezdim. Bu şehirlerde yapılan örnek çalışmaları Adanamızda da uygulamaya çalışıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!