Yatırım için kapıda bekleyenler var

Güncelleme Tarihi:

Yatırım için kapıda bekleyenler var
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 21:22

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Üzerimizde jeopolitik risklerin getirdiği bir katman var o katmandan dolayı içeriye giriş çok fazlaymış gibi gözükmüyor.

Haberin Devamı

Fakat gelmek için kapıda bekleyen yatırımcılar var” dedi. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Leblebici, mevcut kur seviyesinin ihracatını iyi yapan finansmanını doğru kullanan firmalar açısından yeni pazar bulma ve satışlarını hareketlendirmek adına yardımcı olabilecek bir noktada olduğunu da kaydederek, “Yeniden açılan pazarlara yöneliş var. Son göstergeler Avrupa’da canlanmaya işaret ediyor. Bu da bizim ihracatımıza pozitif katkıdır” diye konuştu.

HAREKETLİLİK VAR

Şu anda kredilerde Kredi Garanti Fonu’nun da etkisiyle ticari taraf başta olmak üzere KOBİ’den kurumsala reel sektör tarafında hareketlilik olduğunu ve rekabetinde bu tarafta yoğunlaştığını aktaran Leblebici, buna karşılık bireysel tarafın daha yavaş seyrettiğini kaydetti. Ümit Leblebici, “Ekonomik aktiviteyi hızlandırmak için KGF’ye ihtiyaç vardı. Ama doğru müşteriye bunu yapmak gerekiyor. Çok iyi firmalar var. Bu firmalar kendi ellerinde olmayan sebeplerle bir takım sıkıntılar yaşadılar. O nedenle de bankacılık sektörü yardımcı olmak için çaba sarf etti. Türkiye’de ekonomik değer yaratmak çok zor bir iş. Yarattığın değeri de koruman lazım. Böyle ani şoklar olduğunda bankacılık sistemi de refleks göstermeli. Şu anda bunu yapıyoruz. Çok kötü firmalara yapılacaklar da sınırlı” dedi. Alınan önlemlerin tamamının ekonomiyi hız kazandıracak nitelikte olduğunun da altını çizen Leblebici, ilk çeyrek bilançolarından itibaren yavaş yavaş canlanmanın görüleceği öngörüsünde de bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!