Yatırım Fonu'na repo da girdi

Güncelleme Tarihi:

Yatırım Fonuna repo da girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yatırım fonlarına ilişkin yeni düzenlemeler getirdi. SPK'nın konuyla ilgili tebliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile yapılan değişiklikle, yatırım fonu portföyüne alınabilecek varlıklar arasına repo, ters repo, future ve opsiyon sözleşmeleri de dahil edildi.

SPK, Fon portföyüne ilişkin sınırlamaları belirleyen maddede değişikliğe giderken, sınırlamalara esneklik getirdi. Buna göre, özel fonların, içtüzüğünde katılma belgesi yatırımcısı olarak tanımlanmış şirketlerin ihraç ettikleri menkul kıymetlerin toplam değeri, fon portföy değerinin azami yüzde 25'i, bunlardan tek bir şirketin ihraç ettiği menkul kıymetlerin toplam değeri ise fon portföyünün azami yüzde 5'i olabilecek.

SPK, daha önceki düzenlemede fon portföyündeki menkul kıymetlerin ödünç verme işlemine konu edilemeyeceği hükmünü de değiştirdi. Yeni düzenlemeye göre, yatırım fonları, ‘‘Kredili Menkul Kıymet Açığa Satış ve Menkul Kıymetlerin Ödünç Alma ve Verme İşlemleri Hakkında Tebliğ''in 26. maddesindeki esaslar çerçevesinde yapılacak bir sözleşme ile herhangi bir anda portföylerindeki menkul kıymetlerin piyasa değerinin yüzde 25'i tutarındaki menkul kıymetlerini ödünç verebilecek veya aynı tutarı aşmamak üzere ödünç alabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!