Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Yaşlı ve engelli maaşları ne zaman ödenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı Yaşlı ve engelli maaşları ne zaman ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 07:19

Yaşlı ve engelli maaşı ödeme tarihi gündemde yer alırken konu hakkında açıklama yapıldı. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödemelerin yapılacağı tarihi duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine ödenen aylıklar belirlenen tarihte Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik gerçekleşen evde bakım maaşı ödemelerini vatandaşlar bayramdan önce alabilecekler. Peki, yaşlı ve engelli maaşları ne zaman ödenecek? İşte, yaşlı engelli maaşı ödemeleri hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Yaşlı ve engelli maaşları ne zaman ödenecek? sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarında olan evde bakım parası ile elini rahatlatacak olan hak sahipleri belirlenen tarihlerde ödemelerini alacak. 27 Haziran tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi. Ödeme tarihleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilan edilecek.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gerçekleştirdiği 'Millete Sesleniş' konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Diğer müjdemiz de gönüllerince seyahat edebilmeleriyle ilgilidir. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir.
Ödeme günlerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilerleyen günlerde ilan edilmesi bekleniyor.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI MAAŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılır. Başvuru yapan kişinin daha önce Vakfımızda kaydı bulunmuyor ise Vakfımız tarafından istenen 'Hane Başvuru Kayıt Formu' ve 'Sorgu Dilekçesi' formlarını doldurarak 'Sağlık Kurulu Raporu' ile birlikte teslim edilmesi yeterlidir. Daha önceden Vakfımızda kayıtlı olan ailelerden ise 'Sağlık Kurulu Raporu' ile birlikte yardım başvuru dilekçesi alınmak suretiyle müracaatı tamamlanır.

Aylık başvurusunun, kanuni temsilciler tarafından yapılması halinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından yapılması halinde vekâletname örneği gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!