Yasa değişirse Rekabet Kurulu uzmana kavuşacak

Güncelleme Tarihi:

Yasa değişirse Rekabet Kurulu uzmana kavuşacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Aydın Ayaydın, Kurul'un tam anlamıyla çalışmaya başlamasının, soruşturmayı yürütecek uzmanların alımına bağlı olduğunu belirterek, uzman alımına ilişkin yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını istedi. Prof. Aydın Ayaydın, uzman alımına ilişkin yasal düzenlemenin yeni hükümetin öncelikle ele alacağı yasalar arasında bulunduğunu vurguladı.

Bu konudaki yasal düzenleme yapıldığında, uzmanları alır almaz derhal çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Ayaydın, şunları söyledi:

‘‘Bizim teşkilatla ilgili ve bilimsel bütün çalışmalarımız bitmiş vaziyette. Yönetmeliklerin büyük bir bölümü çıktı. Bir bölümünü de yaklaşık 2 ay önce başbakanlığa gönderdik. Duyduğum kadarıyla bütçe yönetmeliği, muhasebe yönetmeliği, tebliğlerimiz, ihale yönetmeliği ile personel ücretini belirleyen yönetmelik şu anda Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmış durumda.''

Ayaydın, 4 yönetmeliğin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını, 3 yönetmeliğin de daha önce çıkmış olduğunu, bütün bunlar içinde en önemlisinin, uzmanların alınabilmesini sağlayacak olan yasal düzenleme olduğunu belirtti.

20 UZMAN ALINACAK

Sözkonusu düzenlemenin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak Başbakanlığa sunulduğunu kaydeden Ayaydın, bu konuda DYP ve RP Grup Başkanvekillerince hazırlanan bir yasa teklifinin de komisyonda beklediğini söyledi. Alınacak uzman sayısının işin önemine göre belirleneceğini ifade eden Aydın Ayaydın, ‘‘Yasada sayı belirtilmiyor. İhtiyaç duyulduğu kadar uzman alınacak. Kesin bir sayı yok ama ilk etapda 20 uzman alacağız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!