Yarıyıl tatilinde 267 milyon TL harcandı

Güncelleme Tarihi:

Yarıyıl tatilinde 267 milyon TL harcandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Tüketicilerin yarıyıl tatili ile ilgili planlarını, tatil boyunca yaptıkları alışverişleri ve bu alışverişler için ayırdıkları bütçeleri belirlemek amacıyla MasterIndex Sömestre Tatili araştırmasını gerçekleştiren MasterCard’ın verilerine göre yarıyıl tatili boyunca ailelerin ek harcama tutarı 267 lira oldu.

Yüzde 35’nin bu dönemde harcamalarını artırdığını söylediği katılımcı ailelerin yüzde 54’ü tatil boyunca evlerinde  otururken, yüzde 27’lik kesim yarıyıl tatili boyunca çalışmaya devam etti, yüzde  25’lik kesim akraba veya ailelerini ziyarete gitti. Tatil  yaptığını söyleyen ailelerin ortalama tatil süresi 8.3 gün oldu.
Ailelerin yüzde 72’si çocuğuna karne hediyesi verdi. Karne hediyesi olarak para vermek, bir etkinliğe götürmek ve oyuncak almak ilk sıralarda yer aldı.
Sömestre hediyesi çoğunlukla alışveriş merkezlerinden alındı ve özellikle giyim ve restoran harcamalarında ödeme kredi kartları ile yapıldı. Katılımcılar, yarıyıl tatili harcamalarını yüzde 48 oranıyla alışveriş  merkezlerinde, yüzde 35 oranıyla pazarlarda, yüzde 29 oranıyla küçük mahalle  dükkanlarında, yüzde 24 oranıyla diğer büyük mağazalarda ve yüzde 9 oranıyla  outlet merkezlerinde yaptığını beyan ederken, kıyafet ve restoran harcamalarında ödeme aracı olarak kredi kartı tercih edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!