Yamaha: Türkiye artık bizim mopet üssümüz

Güncelleme Tarihi:

Yamaha: Türkiye artık bizim mopet üssümüz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2002 02:04

Koç Holding ve Yamaha ortaklığında faaliyet gösteren Beldeyama, yeni üretimine başladığı Galaxy ve Solaris modelleriyle Yamaha'nın moped üretim merkezi oldu.

Türk mühendislerince geliştirilen 50 cc sınıfındaki iki model, Yamaha'nın ortak olduğu fabrikalardan sadece Türkiye'de üretilecek ve buradan dünyaya ihraç edilecek.

Yeni modellerin tanıtım toplantısına katılan Yamaha Avrupa Başkanı Takashi Tsuchiya, Yamaha'nın bir üretim merkezi haline gelen Beldeyama'nın, moped yedek parçası için de tek tedarikçi olacağını açıkladı.

Beldeyama'da, Yamaha tarihinde ilk kez Yamaha markasını taşıyan moped üretildiğini vurgulayan Tsuchiya, üretilecek mopedlerin sadece Türkiye'de değil, öncelikle Afrika ve Fransa'da satılacağını, çok yakında yeni pazarlara da açılacağını bildirdi.

Beldeyama Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gezdur da Türkiye'deki iki tekerlekli araç pazarının emekleme safhasında bulunduğunu belirterek, özellikle yoğunluğu artan trafikte motosikletlerin önemli bir alternatif olduğunu kaydetti. Motosikletlerin gelişen fast food sektörünün yanı sıra kırsal kesim için de güzel bir alternatif oluşturduğunu dile getiren Gezdur, ‘‘Pazar büyüyecek, buna inancımız çok fazla’’ dedi.

Beldeyama Genel Müdürü Hayri Erce de üretimine başlanan yeni Yamaha modelleriyle ihracatlarını artıracaklarını vurgulayarak, ‘‘2003 yılı için hedefimiz, ihracatımızı 20 milyon doların üzerine taşımaktır’’ diye konuştu.

Beldeyama'nın kurulduğu 1997'den bu yana iç ve dış pazarlar için birçok başarılı projeye imza attığını ve sürekli büyüdüğünü dile getiren Erce, ihracata scooter ve moped parçaları ile başlayan şirketin, Fransa'ya moped motoru ve ardından da Afrika ülkelerine moped ihracatına giriştiğini bildirdi. Avrupa'ya bisiklet ihracatına da başlandığını kaydeden Erce, iç pazardaki paylarının da yüzde 35'lerden, yüzde 50'lere çıkarıldığını söyledi. Yeni iki modelin ihracatının kısa süre içinde 50 binli seviyelere çıkartılmasının hedeflendiğini bildiren Erce, yaklaşık 3 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ve yerlilik oranının ise yüzde 80'in üzerinde olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!