Yağışlar barajları doldurmadı

Güncelleme Tarihi:

Yağışlar barajları doldurmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2001 00:00


Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bölgesine bu yıl bahar aylarında bol miktarda yağış düşmesine rağmen, baraj göllerinin doluluk oranı düşük kaldı.

TEAŞ ve DSİ yetkilileri A.A muhabirine yaptıkları açıklamada, bölgede yer alan Atatürk, Keban ve Karakaya baraj havzalarına bahar aylarında bol yağış düşmesine rağmen, bu barajların göl alanlarındaki doluluk oranının geçen yılki seviye ile aynı durumda bulunduğunu söylediler.

Bölgede önceki yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle barajların doluluk oranında geçen yaz aylarında büyük düşüklük olduğunu ifade eden yetkililer, Atatürk Baraj gölünün doluluk oranının şu anda yüzde 20 olduğunu bildirdiler.

Karakaya Barajı'nda doluluk oranının yüzde 25, Keban Barajı'nda ise yüzde 30 olduğunu anlatan yetkililer, şu bilgiyi verdiler:

''Keban Barajı'ndaki bugünkü su seviyesinde, geçen yılın aynı tarihine oranla düşüş var. Atatürk Barajı ve Karakaya'da ise su seviyesi hemen hemen geçen yıl ile aynı durumda. Su seviyesinin azlığı ve yaz aylarında yağış beklenmemesi nedeniyle temmuz ayı ile birlikte bu barajlarda enerji üretimi düşük kapasiteyle gerçekleştirilecek. Ünitelerin bir bölümünde enerji üretilmeyecek.'' (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!