Yabancı fonlar bizim ‘Damat’ın peşinde

Güncelleme Tarihi:

Yabancı fonlar bizim ‘Damat’ın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2001 01:31

Damat&Tween markalarıyla yurtdışına açılan Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ‘‘ABD ve Almanya kaynaklı üç fonla yatırım projelerimizin finansmanı için görüşüyoruz. Bunlardan biriyle önümüzdeki günlerde anlaşacağız’’ dedi.

Uluslararası üç fon, Damat&Tween markaları ile dünyaya açılan Orka Grup'a yatırım projelerini finanse etmek için teklifte bulundu. Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, dünyanın 14 ülkesinde 20 mağaza ile faaliyet gösteren, 2002 yılında mağaza sayısını 50'ye çıkarmayı hedefleyen Orka Grup'un, ABD ve Almanya kaynaklı bu üç fondan biriyle anlaşırsa mağaza sayısını üç katına (150'ye) çıkartacağını söyledi.

ABD ve Almanya kaynaklı fonlarla aylar öncesinden başlayan görüşmelerinin anlaşma aşamasındayken şubat krizinin çıkması nedeniyle yatırım yapılamadığını belirten Orakçıoğlu, ‘‘Şubat sendromu yaşanmasaydı projeler çoktan gerçekleştirilmişti. Şimdi fonlardan gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Görüşmeler 3 ay içinde tamamlanacak’’ dedi.

Orakçıoğlu, yabancı fonların başarılı olacağına inandıkları projeleri desteklediklerini belirtirken, ülke istikrarının bu tür projelerin uygulanmasında büyük etken olduğunu vurguladı. ‘‘Günlük sorunlarla uğraşmaktan geleceği unuttuk’’ diyen Orakçıoğlu, Türk firmalarının doğru projeler konusunda uluslararası şirketlerden danışmanlık hizmeti almalarının zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Orka Grup'un başarılı projeleri ile yabancı fonların dikkatini çektiğini söyleyen Orakçıoğlu, 14 ülkedeki 20 mağazaya ek olarak önümüzdeki günlerde Berlin, Bükreş ve Aşkabat'a da konsept mağaza açacaklarını açıkladı.

‘‘Yıl sonuna kadar 26-27 mağaza açmayı hedefleyen Orka Grup'un 2002 yılı hedefi ise 50 mağaza açmak’’ diyen Orakçıoğlu, 2000 yılında 7.5 milyon marklık ihracat yaptıklarını, 2001 yılı ihracaatının da 8-10 milyon mark civarında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

HEDEF İNGİLTERE VE PORTEKİZ

Orka Grup'un İngiltere ve Portekiz'i önümüzdeki aylarda yer almayı hedeflediği pazarlar olarak belirlediğini, pazarlama danışmanlarının bu iki ülke için yatırımcı ve yer belirleme çalışmalarına hız kazandırdığını da söyleyen Orakçıoğlu, ‘‘Ayrıca Kanada Montreal'de mağaza açılışı için yapılan görüşmelerde partnerlerimizle anlaşmaya vardık. Yine Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden komşumuz Yunanistan'dan da son dönemlerde oldukça yoğun taleplerle karşı karşıyayız’’ diye konuştu.

Yurtdışında Damat& Tween konsept mağazası açma projelerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Orakçıoğlu, temmuz ayında dünyanın en büyülü şehirlerinden biri olan Abu-Dabi'de ülkenin en güçlü ailelerinden birinin partnerliğinde bir mağaza açtıklarını söyledi.

Geçen yıl büyük atak yaparak girdikleri İspanya pazarında grup olarak yeni gelişmelerin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Orakçıoğlu, ‘‘İspanya'da yeni bir projeye daha imza atarak, dünya çapında ünlü mağazacılık konsepti olan shop in shop için prensipte anlaşmaya vardık. Madrid ve Barcelona'da shop in shop konsepti ile mağazalar açacağız’’ dedi.

Damat&Tween, Berlin ve Köstence'ye gidiyor

Orka Grup olarak yurtdışındaki mağazalar zincirine her gün yenilerini eklemek için pazarlama departmanlarının yoğun olarak projeler geliştirdiğini de belirten Süleyman Orakçıoğlu, projelerini şöyle özetledi:

‘‘Yurtdışındaki görüşmelerimiz hızla devam ediyor. Orta Asya'da Türkmenistan Aşkabat'ın ardından Kazakistan'ın başkenti Almaata'da fizibilite çalışmaları sonuçlanmak üzere. En son Birleşik Arap Emirlikleri'nde açmış olduğumuz Abu- Dabi mağazamızın ardından Dubai'de 2 yeni mağaza açmak için gerekli anlaşmalar sağlandı. Almanya Berlin'de önümüzdeki kış sezonunda açılması planlanan mağazamızın anlaşması tamamlandı. Ayrıca Hannover'da da bir mağazamız açılacak. Diğer heyecan verici projemiz ise, Bükreş Köstence'de önümüzdeki günlerde açacağımız konsept mağazamız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!