Westminister Dükü, yine İngiltere'nin en zengini

Güncelleme Tarihi:

Westminister Dükü, yine İngilterenin en zengini
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2002 02:15

The Times, geleneksel 'İngiltere'nin en zenginleri' listesini açıkladı. Yıllık 4.7 milyar sterlinlik geliri ile Westminister Dükü yine İngiltere'nin en zengini unvanını aldı.

İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesinin yaklaşık 15 yıldır gerçekleştirdiği ve artık geleneksel hale gelen İngiltere'nin en zenginleri listesi yayınlandı ve Kraliçe Elizabeth'in listenin ancak 125. sırasında yer aldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda bir kaç kez listede yer alabilen İngiltere'deki Türkler bu kez liste dışı kalırken, listenin ilk sırasına ise ‘‘emlak zengini" Westminister Dükü oturdu. Londra'nın en lüks semtinde yaklaşık 300 dönüme yakın bir arazi üzerine oturan yüzlerce emlakı bulunduğu belirtilen Dük'ün servetinin, emlak fiyatlarındaki artışla bir yılda, yani geçen yıldan bu yana 4.4 milyar sterlinden, 4.7 milyar sterline yükseldiği belirtiliyor. Listenin ilk 10 sırasında alışılmış isimler olan ünlü süpermarket zinciri Sainsbury's'in sahibi Lord Sainsbury ile ralli organizasyonlarının ünlü ismi Bernie Ecclestone da üç ve beşinci olarak yer aldılar. Listenin dördüncü sırasına eski milli kayakçı Michel de Carvalho yerleşirken, bu kişinin müthiş servetinin, geçtiğimiz yıl miras yoluyla kayınpederinden eşine geçen Heineken biralarının 2.96 milyar sterlinlik hissesiyle katlandığı belirtiliyor.

Listede, Tony Blair'in adına Romanya'da iş takip ettiği öne sürülen işadamı Lakshmi Mittal 22. sıraya otururken, ünlü pop sanatçısı Sir Paul McCartney 34, yine adı Blair hükümetiyle yolsuzluk olayına karışan Hinduja ailesi de 35. sırada bulundu.

AL FAYED 51.

Oğlu Dodi'nin ölümünden bu yana Kraliyet Ailesi'yle arasında müthiş bir mücadele başlayan Mısırlı sterlin milyarderi Muhammed Al Fayed ise 555 milyon sterlinlik bir servetle 51. olurken, ancak 125. sıraya yerleşebilen ve 275 milyon sterlinlik bir serveti bulunan Kraliçe'yi zenginlik konusunda neredeyse ikiye katlamış oldu.

Bu arada Türk kamuoyunun, ünlü Sanatçı Ajda Pekkan'ın ‘‘eniştesi’’ olarak tanıdığı, Semiramis Pekkan'ın Hint asıllı eşi Gulu Lalvani de, 120 milyon sterlinlik servetiyle 750 isimlik listenin 272. sırasına oturdu.

Lalvani, halen Binatone adlı elektronik grubunun sahibi ve öğrenci olarak geldiği İngiltere'de, servetini oluşturmaya kıymetli taş ticareti ile başlatmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!