Wall Street’te 30 yıldır böylesini görmedim

Güncelleme Tarihi:

Wall Street’te 30 yıldır böylesini görmedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın ünlü iş ve finans merkezi Wall Street tarihinde görmediği bir seans açılışı yaptı. Sabah saatlerinde Wall Street'te bulunan banka ve finans kuruluşlarına işbaşı yapmaya gelen Amerikalılar, karşılarında Türk zeybekleri görünce şaşkınlığa düştüler. Araç trafiğine kapatılmış Wall Street'te Türk folklör ekibi, Kafkas, Tabzon, Artvin, Kars, Trakya, İzmir yöresinden oyunlar sergilediler.

Turkcell'in New York Borsası'na (NYSE) kote olan ilk Türk firması olması nedeniyle düzenlenen etkinlikler için bir Amerikalı banker ‘‘30 yıldır bu sokaktayım, böylesine görkemli bir borsa girişi görmedim’’ dedi.

Geleneksel kıyafetler giymiş Türk kızları, Wall Street'den gelip geçenlere Türk kahvesi, Türk çayı ve Kahramanmaraş dondurması ikram ettiler.

Boydan boya mavi ve beyaz balonlarla süslenmiş sokakta düzenlenen şenliklerde, Türkiye'den gelen hat ustaları, kuyruğa girmiş Amerikalılar'ın isimlerini yazdılar.

NY Borsası Başkanı Richard Grasso, Mehmet Emin Karamehmet ve Cüneyt Türktan'a, küçük bir ayı ve boğa heykeli hediye etti. Karamehmet ise, Grasso'ya bond çanta içinde, bir iznik çinili bir tabak ile yemeni hediye etti.

Borsa binası dışındaki törenlere katılan Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell yönetim kurulu üyeleri ve NY Borsası Başkanı Grasso el ele tutuşup halay çektiler.

Grasso: Bizim için tarihi gün

TÖRENDE NYSE Başkanı Richard Grasso, ‘‘Burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye ve Amerika gibi iki büyük ülke, çok önemli bir finans evliliği yaptı. NY Borsası olarak, aramıza katılan ilk Türk firması Turkcell'i kutluyoruz. Turkcell'in girişiyle duyduğumuzu mutluluğu belirtmek istiyorum. Bu gerçekten tarihi bir olay. Türkiye, çok heyecan verici ve ilginç gelişmelere aday olan bir ülke. Turkcell bu tarihsel günde, Dünyanın en büyük 400 büyük yabancı firmaları arasına girdi. Bugün bu gong törenini 110 milyon insan televizyonlardan izleyecek. Tarihçiler 50 yıl sonra geriye baktıkları zaman, ne kadar önemli bir günün yaşandığını farkedecekler’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!