Volkswagen: Durum belirsiz

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen: Durum belirsiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 16:41

Alman otomotiv markası Volkswagen'in (VW) "EA 189" egzoz sınıfına giren dizel araçlarda emisyon testi manipülasyonu yaptığının ortaya çıkmasının ardından, şirketin gelecekteki istihdam ve satış durumlarının belirsiz olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

VW'den Alman Haber Ajansı DPA'ya şirketin gelecekteki satış ve bağlantılı olarak istihdam durumlarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, VW'nin, gelecekte satışlarında bir azalma olması ve dolaylı olarak bunun da üretime ve istihdama yansıması durumlarını hesaba kattığı belirtildi. Geçici bir istihdam gerilemesinin ortaya çıkması halinde, geçmişte olduğu gibi kısa vardiya sistemine geçilmesinin imkan dahilinde olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Şu an için satış ve istihdam durumlarının gelişiminin öngörülemez" olduğu dile getirildi. Açıklamada ayrıca, VW yönetiminin mevcut kriz durumunda dahi Volkswagen çalışanlarının istihdam durumlarını garantiye almak için her şeyi yaptığı vurgulandı.

11 MİLYON ARAÇ

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı araçlarında yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinde manipülasyon yaptığını ve bu şekilde çevreyi 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. EPA, 482 aracın etkilendiği manipülasyon nedeniyle VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini duyurmuştu. Dünya genelinde 11 milyon Jetta, Golf, Beetle, Passat ve Audi A3 model dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiği bildirilmiş, skandalın ardından firmanın Almanya'daki merkezinden bu konudaki zararın karşılanması için 6,5 milyar avroluk bütçe ayrıldığı duyurulmuştu. VW, 78 yıllık tarihindeki en büyük skandalın ardından yürüttüğü iç soruşturmasında, 10 üst düzey yöneticisinin işine son verirken, firmanın CEO'su Martin Winterkorn'u da istifaya zorlamıştı. ABD Çevre Koruma Ajansı ve Adalet Bakanlığının, VW skandalıyla ilgili adli soruşturması devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!