Vodafone'un yerli 'akıllı'sı piyasada

Güncelleme Tarihi:

Vodafoneun yerli akıllısı piyasada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 12:22

Vodafone Manisa'da üretilen ve Aralık ayı sonunda banttan çıkan ilk yerli üretim akıllı telefonu “Blade V”yi piyasaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye, geçen üç yıl içinde Vodafone markalı 15 akıllı telefonu ve beş tableti piyasaya çıkarmıştı. Ancak Blade V, Türkiye'de üretilen ilk ürün olma özelliğini taşıyor. Cihaz Manisa’daki Vestel fabrikalarında üretiliyor.

Türkiye’nin potansiyeline olan inançlarını ve Vodafone Türkiye’nin yerli üretim telefon çalışmalarını en başından beri büyük bir heyecanla desteklediklerini vurgulayan Vodafone Grubu Avrupa Bölge Terminal Direktörü Francesca Fiore, “Türkiye bizim için çok kıymetli bir pazar. Vodafone Türkiye, Ar-Ge çalışmalarını yürüten OKSİJEN sayesinde teknoloji ve inovasyonu ihraç eder konuma gelmiş, her geçen gün başarısını artırmaya devam eden bir şirket. Vodafone Grubu olarak, Vodafone Türkiye’nin yerli üretim akıllı telefonu Vodafone Blade V’yi, fikir aşamasından itibaren büyük bir heyecanla takip ediyoruz. Türkiye’nin potansiyeline olan inancımız tam” dedi.

Haberin Devamı

YERLİ ÜRETİMİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ

Türkiye’de yerli üretim yatırımlarının stratejik önemine dikkat çeken Vodafone Türkiye Terminal Direktörü Ahmet Ulubay da yerli üretim yatırımlarını her geçen yıl daha da artırmaya devam ettiklerini kaydetti. Ulubay, "Yerli üretim yatırımlarının çeşitlenerek artmasında, yatırım maliyetlerine ve vergilere devlet teşvikinin sağlanması ile yerel olarak üretilen telefonların pazarda ulusal stratejik öncelikler kapsamında rekabet edebilmesinin temin edilmesi önemli rol oynuyor. Ülkemizin bu alandaki gerçek potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarabilmesi adına üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız" dedi.

4.1 Android Jellybean işletim sistemini kullanan telefon 4 inç geniş ekrana, Qualcomm Snapdragon 1.2 GHz’lik 4 çekirdek işlemciye, 5 MP çözünürlüklü, otofokus ve LED flaşlı kameraya sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!