Vize kalktı, Suriye turları başladı

Güncelleme Tarihi:

Vize kalktı, Suriye turları başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Suriye ile vizenin kalkmasının ardından iki ülke arasında hareketli günler yaşanıyor. Seyahat acenteleri de bu ilgiyi farkederek Türkiye'den Suriye'ye tur düzenlemeye başladı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en büyük seyahat acentası olan Etstur, bayram dönemi için gazetelere ilan vererek Suriye'ye tur düzenlediğini duyurdu. Satışların kısa sürede bittiğini belirten Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu, bölgeye yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çekti. 

Suriye turunu 5 gece olarak düzenleyeceklerini kaydeden Müstecaplıoğlu, ilk kez bu turda herşey dahil sistemini kullanacaklarını ve isteyenlerini ellerini ceplerine hiç atmadan turu tamamlayabileceklerini ifade etti. Müstecaplıoğlu, şunları anlattı:

"Suriye turunu tek fiyattan, 849 eurodan satıyoruz. Ancak bu fiyata tüm yemekler ve turlar da dahil. Gelenler sadece program dışı ekstralar ve hediyelik eşyalar için para ödeyecek. Ama 849 eurodan başka hiçbir para ödemeden de dönmek mümkün."

Haberin Devamı

ÜÇ FARKLI ŞEHİRDE KONAKLAMA

5 günlük turda Halep, Palmira ve Şam olmak üzere üç farklı yerde 5 ve 4 yıldızlı otellerde konaklama yaptıracaklarını söyleyen Müstecaplıoğlu, turun son derece ilginç olduğunu kaydetti. Müstecaplıoğlu, şöyle devam etti:

"Katılımcılar Halep'te Osmanlı'dan kalan birçok eseri görebilecek. Ayrıca 3 bin yıllık Halep Kalesi, tarihi camiler, çarşılar, ilk hristiyan dili olan Aramice'nin halen günlük hayatta kullanıldığı Malula kenti, Bizans zamanında kentin su ihtiyacını karşılayan dev çarklar, Şövalyeler kalesi, Palmira antik kenti ve bedevi çadırlarında yemekler de tura dahil."

Suriye turunun özellikle bir kültür gezisi olarak planlandığını anlatan Müstecaplıoğlu, katılımcıların zamanı daha iyi kullanabilmeleri ve gezilecek yerlere daha iyi konsantre olabilmeleri adına turu herşey dahil konseptinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Vize kalktı, Suriye turları başladı

YURTDIŞI TURLARDA ESKİ HAREKET YOK

Müstecaplıoğlu, bayram tatilinin kısa olması ve domuz giribi nedeniyle bu sene yurtışı turlarda geçen seneki kadar bir hareket olmayacağının da altını çizdi. Ancak kendilerinin yine de 5 bin kişiyi yurtdışına taşıyacaklarını anlatan Müstecaplıoğlu, özellikle İtalya, İspanya, Orta Avrupa ve Mısır Sharm el Sheikh'e ilgi olmasını beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Müstecaplıoğlu'nun verdiği bilgiye göre bayram turları 359 eurodan başlarken seçilen bölgeye göre 2 bin 199 euroya kadar ulaşıyor.

eguler@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!