Visa ve Mastercard komisyonlarını düşürüyor

Güncelleme Tarihi:

Visa ve Mastercard komisyonlarını düşürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 17:14

Visa ve Mastercard, Avrupa Birliği'nin (AB) başlattığı rekabet incelemesini sona erdirmek için uyguladıkları bölgelerarası takas komisyonu oranlarında indirim yapmayı teklif etti.

Haberin Devamı

AB KOMİSYONU, devam eden rekabet incelemelerine son vermek için Visa ve Mastercard'ın kartlı ödeme işlemlerindeki bölgelerarası takas komisyonu oranlarına yönelik çeşitli taahhütlerde bulunduğunu açıkladı.

Visa ve Mastercard'ın Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki ülkelerin kart hamillerinin Avrupa’daki işyerlerinde gerçekleştirdikleri ödemelerde uygulanan bölgelerarası takas komisyonu oranlarında indirim yapmayı taahhüt ettiği kaydedilen açıklamada, bu oranın 5,5 yıl boyunca mağaza alışverişlerinde banka kartlarından işlemin yüzde 0,2'si, kredi kartlarından da yüzde 0,3'ü olarak uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, sanal alışverişlerde ise banka kartlarından yüzde 1,15, kredi kartlarından yüzde 1,5 bölgeler arası takas komisyon oranlarının uygulanacağına işaret edildi.

Haberin Devamı

Söz konusu değişikliklerin yapılması halinde 3'üncü ülke kartlarına uygulanacak takas komisyon oranları AB banka kartlarıyla aynı seviyelere gelmiş oluyor.

AB Komisyonu'nun Visa ve Mastercard'a ilişkin uyguladıkları bölgelerarası takas komisyon oranlarına ilişkin rekabet incelemeleri devam ediyor.
AB'de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor.
AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabete veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!