Veziroğlu'ndan sahte parayla protesto

Güncelleme Tarihi:

Veziroğlundan sahte parayla protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmit Köprü Geçiş ihalesini kazanamadığı için hükümeti gazete ve bilbord ilanları ile protesto eden Vinsan Şirketi'nin sahibi Ali Haydar Veziroğlu, protestosunu ilginç yöntemlerle sürdürüceğini açıkladı. Veziroğlu, devletin bu ihale nedeniyle 501 trilyon lira zarar uğratıldığını yineleyerek, ‘‘Bu kadar para 120 ton, 6 tır yapar. Sahte para olarak bastırdım, tırlara doldurup Türkiye'nin her yanında dolaştıracağım’’ dedi.

Verdiği ilanlardan sonra Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu'nun kendisine verdiği yanıtlara karşılık vermek akmacıyla Ankara Sheraton Oteli'nde Türkiye'nin her yanından gelen gazetecilerin katıldığı basın toplantısı düzenleyen Veziroğlu, Bakan'ın tüm iddialarını, ayrıntılı açıklamalarla tek tek yalanladı. Karayolları eski Genel Müdürü Yigit Dinçer'i bir ziyaretinden sonra kendi arabasıyla gönderdiğini; ancak Dinçer'in kesinlikle şirketinde çalışmadığını anlatan Veziroğlu, şunları dedi:

‘‘Bu Dinçer Yiğit, Yeşil midir? Kilosu nedir. 80, bilemedin 90. Peki 501 trilyon kaç kilo eder. 120 ton. Yani 6 tır. 5 milyonluk banknotlar halinde 5 ayrı matbada bu kadar sahte para bastırdım. Hazır bekliyor. Tırlara yükleyip, Türkiye'nin her yanında dolaştıracağım. Fotoğraflarını çekip, bildordlarda afişe edeceğim. Meydan mitinglerinde göstereceğim. Bu mücadeleden vazgeçmem. Ancak Enka bizim fiyatımıza insin bütün iddialarımdan vazgeçeyim.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!