Vergi yüzsüzleri yarın açıklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Vergi yüzsüzleri yarın açıklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, devlete vergi borcu olanların kamuoyuna teşhir edilmesi işlemine yarın başlıyor.

Vergi borçlularının teşhirine ilişkin Tahsilat Genel Tebliği uyarınca, 31 Aralık 1996 tarihi itibarıyla devlete en az 2 milyar lira vergi borcu olup da, bunu 30 Haziran akşamına kadar yatırmayanlar, kamuoyuna ilan edilecek.

Vergi borçlularına ilişkin listeler, yarın sabah yurt genelindeki tüm vergi dairelerinin önüne asılacak. Teşhir edilecek borçluların adı, soyadı ve unvanının aynı olması olasılığına karşılık, borçluların faaliyet konuları ve adresleri de listelerde yer alacak.

Vergi borcunu 1-11 Temmuz tarihleri arasında mesai bitimine kadar ödeyenler de teşhir listelerinde yer alacak, ancak isimlerinin karşısında ‘‘ödendi'' ibaresi bulunacak.

60 GÜN KALACAK

Defterdarlıklar, vergi dairelerine asılan borçlu listelerinin bir örneğini, ilan tarihini takip eden iki işgünü içinde Gelirler Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.

Borçluları teşhir listeleri, vergi dairelerinde 60 gün asılı kalacak ve 11 Eylül 1997'de mesai saati bitiminde indirilecek.

Maliye Bakanlığı'nın 1996 yılında gerçekleştirdiği teşhir işlemi sırasında, devlete 1 milyar ve üstü vergi borcu olanlar, kamuoyuna ilan edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!