Vergi borcuna ödeme kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

Vergi borcuna ödeme kolaylığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı 1 katrilyon liralık vergi alacağını tahsil etmek için yeni bir kolaylık getiriyor. Vergi borcunu ödeyecek mükelleflere aylık yüzde yarım faizle taksitlendirme yapılacak.

Vergi borcu bulunan yüzbinlerce vergi mükellefine ödeme kolaylığı getiriliyor. Vadesi geçmiş yaklaşık bir katrilyonluk vergi alacağının tahsil edilmesini amaçlayan bu kolaylığa ilişkin Maliye Bakanlığı tebliğinin bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor.

Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre, vadesi geçmiş yaklaşık bir katrilyonluk vergi alacağına 12 aylık ödeme planı getirilecek. Tebliğ, zor durumdaki mükelleflere, herhangi bir vergi affı ya da gecikme faizi söz konusu olmadan, aylık yüzde yarım, yani yıllık yüzde 6 faizle bir ödeme kolaylığı sağlıyor.

Ödeme kolaylığı, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi, Çöp Vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi, Vergi cezası ve gecikme faizi ile gecikme zammı borçlarını içeriyor.

25 EYLÜL'E KADAR

Tebliğe göre, 31 Ağustos 1997 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde, tebliğin yayınlandığı güne kadar ödenmemiş vergi borcu, ceza ve faizlere, belirli tecil ve taksitlendirme getiriyor.

Bunun için borçlu durumda olan mükelleflerin 25 Eylül tarihine kadar borçlarının tamamı için yazılı olarak tecil ve taksitlendirme talebinde bulunmaları ve ilk taksidi ödemeleri gerekiyor.

Gecikmiş borçları tecil edilen mükelleflere, bu borçlarını eşit taksitlerle ödemeleri için 12 aylık süre tanınacak. Vadesi 1997 yılına ait kamu alacakları için bu süre dört ay olarak belirlendi. Ancak taksitlerden tamamının vadesinde ödenmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!