Vatandaş evine memnun döndü

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş evine memnun döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 07:00

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerindeki indirimlerle daha önce 5 kilosu 64.50 TL olan un, dün itibarıyla 50 TL oldu. 5 litre ayçiçek yağı 162 TL’den 146.90 TL’ye düştü. 1 kilo çay ise 66.90 TL’den 59.90 TL’ye düştü. Temizlik ürünlerinde de indirim yapıldı. 5 kilo toz deterjan 78.90 TL’den 64.90 TL’ye düştü.

Haberin Devamı

Vatandaşlar fiyatları uygun bulduğunu belirtti. İstanbul’da sabah 07.00’de marketin açılmasını bekleyen Nurten Gümüş, “Fiyatlar gayet uygun. Çay aldım, çocuklara kahvaltılık aldım. Beklentim gibi değil ama güzel. Devamı olması lazım, tek seferlik olmaması lazım” diye konuştu. Bilal Kaya ise, “Yağ aldım, patates ve soğan aldım. Piyasaya göre fiyatlar daha uygun. Toplam 170 lira ödedim” ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde indirimin başlamasıyla Adana’daki Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde de yoğunluk yaşandı. Seyhan ilçesindeki marketin şubesine erkenden gelenler, indirimli fiyatlarla alışveriş yaptı. Kentin uzak noktasından geldiği için biraz geciktiğini söyleyen Ahmet Gübühan, “Gecikince bazı ürünleri kaçırdık. Yarın daha erken geleceğiz. Çok şükür güzel bir uygulama oldu. Diğer marketlere örnek olmalıdır. Daha çok şube açılmasını istiyoruz. Böylece evimize yakın yerlerde alışveriş yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Başka bir markette alışveriş yapan Yakup Bağlar ise 15-20 kalemde indirim yapıldığını söyledi. Şeker, yağ, makarna, sebze ve meyvede ciddi indirim yapıldığını aktaran Bağlar, “Mesela burada 1.80 TL’ye karpuz gördüm. Ben dün 3 TL’ye almıştım. Bu indirimler diğer zincir marketleri de etkileyecektir. Onlar akıllarını başlarına alacaklar. Marketler 10 yerine 5 kazanacaklar. Fiyatları indirecekler ki vatandaş gelsin. Burası bir haftada yaptığı satışı bir günde yaptı. Şimdiye kadar böyle kalabalık görmedim” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!