‘Vallahi billahi enflasyon inecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Vallahi billahi enflasyon inecek’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Işın Çelebi ile Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'in Ekonomik ve Sosyal Konsey'e verdikleri ‘‘ekonomi brifingi’’nde, espriyle karışık da olsa ‘‘enflasyonu düşürme yemini’’ edildi.

Brifingde, 1996 yılında enflasyonda Türkiye'yi geçen sadece Kongo ve Venezuella'nın bulunduğu, 1997'de ise şampiyonluğun Türkiye'de olduğu belirtilerek, enflasyonun mutlaka düşürülmesinin gereği anlatıldı.

Brifingin sonlarına doğru DİSK Başkanı Rıdvan Budak'ın bakanlara, ‘Gerçekten enflasyonu indirip indimeyeceklerini’ sorduğu, bu soruya Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'in esprili bir biçimde, ‘‘Siz destek verirseniz vallahi billahi enflasyonu gelecek yıl yüzde 50'ye düşüreceğiz’’ dediği öğrenildi. Bunun üzerine Devlet Bakanı Işın Çelebi'nin de espriye katılarak, ‘‘Vallahi billahi destek vermeseniz de düşüreceğiz, başka çare yok’’ demesiyle, yoğun gülüşmeler yaşandı.

15 BİN AİLE

Bu arada yine Budak'ın Türkiye'nin rantını 15 bin ailenin yediğini belirttiği TOBB Başkanı Fuat Miras'ın buna karşı çıkarak, ‘‘Ancak onlar da açtıkları işyerleriyle onca kişiye istihdam sağlıyorlar’’ yanıtını verdiği, bunun üzerine Budak'ın ‘‘Ben sizin o 15 bin aileden biri olduğunuzu düşünmemiştim’’ dediği öğrenildi.

Brifing sırasında tarım kesimine verilen sübvansiyonlar konuşulurken çiftçiye verilen yüksek taban fiyatlardan sözedilince TZOB Başkanı Faruk Yücel'in bağırarak, ‘‘Böyle şeyler söylemeye yüzünüz kızarmıyor mu?’’ şeklinde çıkışmasının toplantıda gerginlik yarattığı öğrenildi. Bakanlar Temizel ve Çelebi'nin sakin bir biçimde ne demek istenildiğini anlattıkları, bunun üzerine Yücel'in özür dilediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!