Valilik Tekel eylemine izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Valilik Tekel eylemine izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 15:53

Ankara Valiliği Tek-Gıda İş Sendikası tarafından 1 Nisan'da başlatılacak ve 24 saat sürecek oturma eyleminin kanunsuz olduğunu, yapılmasına müsaade edilmeyeceğini açıkladı. Tekel işçileri ise izin çıkmamasına rağmen yarın Ankara'da olacak.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "TEKEL işçilerinin 4-C statüsüne aktarılmasını protesto etmek" amacıyla yarın Ankara'da Türk-İş binası önü ve çevresinde 1 günlük oturma eylemi  ve devamında ertesi gün saat 11.00 de kitlesel basın açıklaması adı altında kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağının öğrenildiği belirtildi.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde,  Ankara'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin, Valilik tarafından  önceden belirlenerek ilan edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kanuna aykırı olarak yapılacak eylem 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri  Yürüyüşleri Kanununa aykırıdır. Ayrıca 5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 11/C  maddesine göre, eylem yapılacak yerin iş merkezlerinin ve dershanelerin olduğu,  halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerden olması nedeniyle, kanuna aykırı toplantı  ve gösteri yürüyüşüne müsaade edilmeyecektir.
 
2911 Sayılı kanuna göre, tertip heyeti oluşturarak, Valiliğimize  bildirimde bulunulması ve yasal miting alanlarından birisinin talep edilmesi  halinde, talebin değerlendirileceği; organize edilen, yasal olmayan bu eyleme  teşebbüs edilmesi halinde, meydana gelebilecek olaylardan ve doğabilecek  zararlardan, sendika yetkilileri ve bu eylemi organize edenler ile eyleme  katılanların sorumlu olacağı gibi, ilgililer hakkında gerekli yasal işlemin  yapılacağı hususu kamuoyunun bilgisine sunulur"

Haberin Devamı

İŞÇİLER SAZLI CÜMBÜŞLÜ GELECEK

Tek Gıda İş Başkanı Mustafa Türkel, bin kişinin Ankara’ya gelmesini öngördüklerini ancak bunun dışında gelmek isteyenlere de ‘gelmeyin’ demediklerini söyledi. Ankara Valiliğinin, Emniyetinin zorluk çıkarmaya çalıştığını belirten Türkel, “Umarım İçişleri Bakanlığı yani hükümet kanadı gerekli anlayışı gösterir” dedi.

Türk-İş Konfederasyonu’nun işçilerin evi olduğunu vurgulayan Türkel, “Dünyanın neresinde işçilere ‘evinize gitmeyin’ denir? Umarım 1 Mayıs öncesi tüm dünyanın gözü önünde böyle bir yanlışa düşmezler” dedi.

Ancak yasal izin çıksa da çıkmasa da 1 Nisan’da Türk-İş önünde toplanacaklarının altını çizdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!