Uzel Makina Borsa'dan 6.7 trilyon çekecek

Güncelleme Tarihi:

Uzel Makina Borsadan 6.7 trilyon çekecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Uzel Makina Sanayi, 2.3 trilyonluk sermayesinin yüzde 15'ini bugün ve yarın halka arz ediyor. Bursa'da 1930'lu yıllarda temeli atılan Uzel Holding kuruluşlarından olan Uzel Makina, traktör üreticileri arasında üretim miktarı ile ilk 10 arasında yer alıyor.

Dün akşam Conrad Otel'de Uzel Holding, Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası, Uzel Makina ve Tarma Tarım Makinaları tarafından yapılan basın toplantısında bin lira nominal değerli bir hissenin halka 19 bin 500 liradan satılacağı açıklandı.

Uzel Holding Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedirhan Çelik, konuşmasında 345 milyon adet hissenin 293 milyon 250 bin adetinin yurtdışına, 15 milyon 525 bin adetinin Uzel Makina bayi ve çalışanlarına, 5 milyon 175 bin adetinin yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve kalan 31 milyon 50 bin adetinin ise yurt içindeki bireysel yatırımcılara tahsis edildiğini açıkladı. Şirket, halka açılarak 6.7 trilyon liralık kaynak sağlayacak.

Uzel Makina hisseleri yurtdışında Morgan Stanley liderliğinde, Türkiye'de ise Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) yüklenim liderliğinde kurulan konsorsiyumlar tarafından halka açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!