Uzaktan en çok kazandıran iÅŸler! AraÅŸtırma sonuçlandı: Ä°ÅŸte o meslekler

Güncelleme Tarihi:

Uzaktan en çok kazandıran işler Araştırma sonuçlandı: İşte o meslekler
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2021 11:02

Uzaktan çalışma Covid 19'la birlikte artık dünyada tercih edilen çalışma şekillerinden biri oldu. Beraberinde dijital göçebeliği de getiren uzaktan çalışmayı tercih edenler için en yüksek getirisi olan meslekler araştırıldı.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu tarafından çalışma kapsamında en çok kazandıran uzaktan çalışma alanları incelendi. Birçoğunun salgın öncesinde de uzaktan çalıştığı da tespit edildi.

Üniversite öğrencileri için bir öğrenme platformu olan OneClass'ın analizleri sonucunda özellikle 3 kategori ele alındı. Bunlar bilgi işlem, finans ve sigorta ile işletme olduğu açıklandı.

Eurofound'un 2020 tahminlerine göre AB ülkelerinde salgının sonucu olarak şu anda çalışanların yüzde 40'ına yakın bir kısmı tamamen uzaktan çalışmaya geçti. 

Bilgi işlemde çalışanların yüzde 40 ve diğer iletişim hizmetlerinin çoğu düzenli olarak ya da 2018'den beri belli sıklıklarla evden çalışıyordu. Diğer sektörler ise telekomünikasyon, finans ve sigorta sektörleri.

ÜLKELERE GÖRE FARKLILIKLAR VAR

Haberin Devamı

2019'da ise evden çalışanların oranı yüzde 30'un üzerinde seyrediyordu. Bu durum mesleklere ve ülkelere göre farklılık gösteriyordu. İsveç ve Hollanda'da uzaktan çalışma oranı yüzde 60 olan iş hizmetleri, İtalya'da yüzde 30'un altında ve Avusturya ile Almanya'da daha da düşük durumda.

Ayrıca araştırmada daha büyük şirketlerin uzaktan çalışmayı benimseme oranının daha yüksek, daha küçük firmaların ise daha zor benimsediği ortaya çıkarılmış durumda. Raporda koronavirüs sürecinde dijital becerilere sahip çalışanların daha iyi konumlandığı ve talep edildiği de belirtildi.

İŞTE UZAKTAN ÇALIŞMADA EN ÇOK KAZANAN MESLEKLER

BULUT MÃœHENDÄ°SÄ°

Bulut mühendisleri, bir kuruluşun bulut tabanlı sistemlerini ve süreçlerini yönetmekten sorumludur.

Şunları içerebilir: AWS, Microsoft Azure, Google Cloud veya diğerleri gibi bulut sağlayıcıları kullanarak mimarilerin kurulması, mevcut altyapıların bulut tabanlı sistemlere taşınması, bulut tabanlı sistemlerin güvenliğinin ve erişiminin yönetilmesi ve sürekli operasyonel yönetim, bakım ve sorun giderme.

Uzaktan en çok kazandıran işler Araştırma sonuçlandı: İşte o meslekler

AÄž MÄ°MARI

Üst düzey bir ağ mimarı, yerel alan ağları (LAN'lar), geniş alan ağları (WAN'lar), internet bağlantıları, intranetler ve diğer veri iletişim sistemleri dahil olmak üzere bilgisayar ağlarının tasarlanmasından sorumludur.

Haberin Devamı

Amaçları, bir kuruluşun uzun vadeli BT ve iş hedeflerini karşılayan verimli, uygun maliyetli ağ altyapıları tasarlamak ve şirketin kısa vadeli hedeflerini ve finansal yükümlülüklerini karşılamasını sağlamaktır.

YAZILIM GELÄ°ÅžTÄ°RÄ°CÄ°

Yazılım geliştiriciler, yazılım programlarının arkasındaki yaratıcı beyinlerdir ve bu programları oluşturmak veya oluşturmalarını bir ekiple denetlemek için teknik becerilere sahiptir. Kullanıcıların bilgisayar aygıtlarında belirli görevleri gerçekleştirmelerini sağlayan yazılım oluştururlar.

Â

Uzaktan en çok kazandıran işler Araştırma sonuçlandı: İşte o meslekler

SATIŞ VE PAZARLAMA DİREKTÖRLERİ

İşletme, yönetim veya profesyonel hizmetlerdeki işler uzaktan kolayca yapılabilir. Zaten COVID kısıtlamalarına rağmen istihdam oranları konusunda güçlü kalan sektörlerden biri olarak anılmaktadır. 

Haberin Devamı

Satış direktörleri satış ekibini yönetir, yeni ürün veya hizmetleri stratejik olarak planlar ve başlatır. Ayrıca satış ekibinin beklenen satış hedeflerini karşılamasını sağlar. İyi ilişkiler kurarlar ve müşteri eğilimlerini anlarlar. Bu da ofis tabanlı bir mevcudiyet gerektirmeyen iki temel önceliktir.

Benzer şekilde, bir pazarlama direktörü, bir pazarlama departmanına yön, rehberlik ve liderlik sağlamaktan sorumludur. Genellikle bir işletmenin, kuruluşun veya ürünün pazarlamasını yönetirler ve şirketlerinin pazardaki payını arttırırlar.

 

BİLGİ GÜVENLİĞİ MÜDÜRÜ

Bilgi güvenliği yöneticileri, bir kuruluşun bilgisayarlarını, ağlarını ve verilerini bilgisayar virüslerine, güvenlik ihlallerine ve kötü niyetli korsan saldırılarına karşı korumaktan sorumludur. Bir kuruluşun BT sistemleri istila edilirse, önemli ve son derece gizli bilgiler kaybedilebilir ve şirket, verileri koruyamadığı için para cezalarıyla karşılaşabilir ve gelir kaybedebilir.

Haberin Devamı

Bilgi güvenliği yöneticileri, BT sistemlerindeki tüm zayıf alanları belirler, virüsten koruma yazılımı, parolalar ve güvenlik duvarları gibi güvenlik önlemlerini değerlendirir ve gelecekteki bir risk olabilecek her şeyi belirler.

Uzaktan en çok kazandıran işler Araştırma sonuçlandı: İşte o meslekler

İster kurumsal bir merkezde ister bir ev ofisinde olsalar da rollerini aynı seviyede gerçekleştirebildikleri için, uzaktan çalışanlar olmak için iyi konumlanmıştır. Manuel mesleklerden veya müşteriye dönük işlerden farklı olarak, işleri internet bağlantısı üzerinden dijital olarak yapılabilir.

VERÄ° BÄ°LÄ°MCÄ°LERÄ° VE AKTÃœERLER

Veri bilimcileri ve aktüerler, ofisten olduğu kadar evden de pratik rakamlarla mükemmel çalışma beklentilerine sahiptir.

Haberin Devamı

Virüs salgınlarının sağlık hizmeti modellemesinden varlıkların yeniden tahsisine kadar, analiz becerileri değişimin yönlendirilmesinde değerli bir rol oynar.

Veri bilimcileri, eğilimleri bulmak, verileri yönetmek ve iş zorluklarına yönelik çözümleri ortaya çıkarmak için kullandıkları hem teknoloji hem de sosyal bilimlerde becerilere sahiptir.

Bir aktüer, riskin finansal sonuçlarını analiz eder. Gelecekteki belirsiz olayları incelemek için matematik, istatistik ve finansal teori kullanırlar.

Sigorta şirketleri, danışmanlık firmaları, hükümet, büyük şirketlerin çalışanlara sağlanan faydalar departmanlar, hastaneler, bankalar ve yatırım firmaları veya finansal riski yönetmesi gereken işletmeler için çalışabilirler.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!