Uyanın artık!

Güncelleme Tarihi:

Uyanın artık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 21:40

Yaz saati uygulaması, en çok sabah uyanmamızı olumsuz etkiledi. Milyonlarca çalışan ve öğrenci gün aydınlanmadan uyanıyor ve yola düşüyor. Bunun çözümü de teknolojide. Geliştirilen teknolojiler uyanma sorununu çözmeye aday.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, birçok ülkenin aksine yaz saati uygulamasına devam ediyor. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla alınan bu karar son dönemlerde en çok tartışılan konuların başında geliyor. Havanın aydınlanması Türkiye’de sabah saat 08.30’a kadar uzadı, elektrik kullanımı da arttı. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) son 5 yılın en yüksek kasım ayı elektrik tüketimine ulaşıldığını, bunun kalıcı yaz saati uygulamasından kaynaklandığını öne sürdü. Okula işe gidenler ise artık karanlıkta yollara düşüyor. Tüm bunlara ek olarak yaz saati uygulamasının devam etmesi, uyanma konusunda birçok kişiyi zorlamaya başladı. Sabah uykudan uyanan karanlık bir güne ‘merhaba’ diyor. Ancak teknolojiden alınacak yardımlar, uyanmaya yardımcı olmaya aday. Güneşin doğma ambiyansını yaratan akıllı ampullerden, titreşimli alarmlara kadar geliştirilen birçok teknoloji sabah zor uyananların yardımına koşuyor. Biz de buradan yola çıkarak, uyanmaya yardımcı olan cihazları bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Uyanın artık

GÜNEŞ DOĞUYORMUŞ GİBİ AMBİYANS YARATIYOR

HOLLANDA’da bazı dönemlerde güneşin geç saatte doğmasından dolayı bu ülkedeki teknoloji şirketleri buna uygun ürünlerle dikkat çekiyor. Bu ürünlerden biri de Philips Hue Light. “Akıllı ampul” denilen Hue Light, internete bağlanıyor ve akıllı cihazlar üzerinden kontrol imkanı sunuyor. Ancak en dikkat çekici özelliği ise hava karanlık olsa bile kurduğunuz alarma göre size güneş doğma ambiyansı yaratması. Sabah uyandığınız saatte güneş doğmamış olsa bile Hue Light yarım saatlik bir zaman diliminde ışığı yavaş yavaş yakıyor. Işığın renkleri ise güneşin doğuşuyla aynı.

699 TL

TİTREŞİMLE UYANDIRIYOR

ALARMLARIN sesi birçok kişide bağışıklık yaratıyor ve bir süre sonra uyandırmıyor. Alarm sesinin odadaki kişileri rahatsız etmesi de cabası. Bunun için ise alarm sistemine sahip olan titreşimli cihazlar. İster bileğinize takın, ister yastığınızın altına koyun. ‘Shake N Wake Silent’ adındaki cihaz, üzerinde bulunan LCD ekranla alarm ayarlanıyor ve o saatte titreşimle sizi uyandırıyor. Hafif yapısıyla uyurken rahatsızlık vermeyen ürün, arzu ederseniz sesli alarm seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

70 TL

UYUMADAN ÖNCEEKRANLARA BAKMAYIN

YAPILAN araştırmalara göre ekranlardaki mavi renklerin çokluğu uykunun kaçmasındaki en büyük sebeplerinden. Uzmanlar bu yüzden televizyon ve akıllı cihazlar başta olmak üzere kullanıcıların uyumadan birkaç saat önce ekrana bakmanın bırakılmasını tavsiye ediyor. Bunu başarmak ise oldukça güç. Özellikle yatakta akıllı telefonlarını kullananların ‘gece modu’ ayarı yapması gerekiyor. iOS işletim sistemlerinde ekranın altından çıkan menüde ‘Night Shift’ modunu aktif etmek gerekiyor. Android işletim sistemli cihazlarda ise ‘Night Shift: Blue Light Filter’ uygulamasını ücretsiz olarak indirmek yeterli.

Ücretsiz

DIŞ SESLERİ DUYMAYIN

Haberin Devamı

UYUMANDAN önce dinlendirici müzik dinlemek uzmanlar tarafından öneriliyor. Ancak ortamda çamaşır makinesi veya çocuk gürültüsü gibi sesler varsa, uykumaya daha geç hazırlanabilirsiniz. En iyi çözüm ise gürültü önleyici (Noise Cancelling) kulaklık modelleri. Bu konuda uzman şirketlerden biri olan Bose’nin Quietcomfort 25 modeli, kablosuz tasarımı ve ses kalitesiyle öne çıkan modellerin başında geliyor.

1.299 TL

Uyanın artık

YATMANIZI HATIRLATIYORLAR

SABAHLARI zor uyanmanın en büyük sebebi yetersiz uyumak. Uzmanların 7-8 saat arasında belirlediği bu süreyi takip etmek için akıllı telefonlar devrede. Apple’ın iOS 10 işletim sistemiyle iPhone kullanıcılarına sunmaya başladığı ‘Yatma Zamanı’ adındaki özelliğe uyumak istediğiniz süreyi gidiyorsunuz. Yatma zamanı size yatacağınız zamanı hatırlatıyor. Android işletim sisteminde ‘SleepyTime’, ‘SleepBot’ adındaki uygulamalar da işinizi görebilir. 

Haberin Devamı

OYUN DÜNYASI

ZİRVEDEN İNİŞ MÜCADELESİ

ALPLERİN ve Alaska’nın zirve noktalarında bir gezintiye çıkaran ‘Steep’ amansız bir mücadele sunuyor. Kayaklarınızla, wingsuit, snowboard ve paraglide gibi sporların yapılabildiği oyunda, ister tek başınıza, ister diğer oyuncularla yan yana iniş yapılabiliyor.

Satış fiyatı 300 TL

HAFTANIN TRENDİ

HOLOGRAMLI ASİSTAN

SON dönemlerin en popüler ürünleri olan ev asistanları, yeni teknolojilerle birleşiyor. ‘Gatebox’ adındaki ev asistanının üzerinde rakiplerinden farklı olarak bir hologram var. Hologram üzerindeki asistan görselliğin ön planda olduğu bir içerik sağlıyor. Ürün şu anda ön siparişte.

Satış fiyatı 1000 TL

UYGULAMA

Haberin Devamı

KONUM AYARLI MESAJLAŞMA

SNAPCHAT başta olmak üzere birçok uygulamada zaman ayarlı gönderilen mesajlaşma seçenekleri mevcut. ‘Timebomb’ ise zaman ayarına ek olarak bir de konum seçeneği de sunuyor. Örneğin; gittiğiniz bir yerde fotoğraf paylaştınız. Arkadaşlarınız bu fotoğrafı sadece paylaştığınız noktada görebiliyor. Uygulama iOS işletim sisteminde yer alıyor.

 Ücretsiz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!