Üst Kurul çalışanları bu habere çok üzülecek

Güncelleme Tarihi:

Üst Kurul çalışanları bu habere çok üzülecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2011 17:19

8 üst kurulun başkan ve üyeleri ile murakıp ve uzmanlarına bayram öncesi soğuk duş.

Haberin Devamı

Kamu Görevlilerinin Mali Haklarını Düzenleyen Kanun Hükmünde Kararname ile üst kurullar başkanlarının maaşları, ilgili bakanlığın müsteşar maaşını; murakıp ve uzmanlarının maaşları ise Başbakanlık uzmanlarının maaşını geçemeyecek.

Kamuda ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesi üst kurul çalışanlarını üzdü. Kamuoyunda yıllarca üst kurul yöneticileri ile çalışanlarının maaşlarının yüksekliği tartışıldı. İşte hükümet, son çıkardığı düzenlemeyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kamu İhale Kurulu (KİK), Rekabet Kurumu (RK), Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ile Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK) başkan, üyeler, başkan yardımcıları; murakıp ve uzman maaşlarına sınırlama getirdi.

Haberin Devamı

YENİLER VE YENİLENENLER ETKİLENECEK

Düzenleme öncelikle bu kurulların başkan ve üyelikleri ile başkan yardımcılıklarına ilk kez atananlar ile görev süresi yenilenenleri etkileyecek. Buna göre  ilgili mevzuata göre ödenen her türlü maaş, aylık, ücret, ek ücret, prim, zam, tazminat, ikramiye, fazla çalışma ücreti, kar payı ve her ne ad altında olursa olsan yapılan diğer ödemeler ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılan bütün ayni ve nakdi ödemelerin bir aylık net tutarı, kurul başkanı için ilgili bakanlık müsteşarını geçemeyecek.

Kurul üyesi için ilgili bakanlık müsteşar yardımcısını geçemezken;  başkan yardımcıları için bakanlık genel müdürüyle aynı olacak. Murakıp ve uzman unvanlı meslek personeli ise Başbakanlık uzmanlarının maaşıyla denk hale gelecek. Tüm bu yöneticiler ile murakıplar ve uzmanlar emeklilik hakları bakımından da emsali olarak belirlenen personel ile denk kabul edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!