Ünlülerin menajerine nitelikli dolandırıcılık davası

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin menajerine nitelikli dolandırıcılık davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 09:44

Fenerbahçe’nin Hollandalı eski futbolcusu Gregory Van der Wiel’i 4,5 milyon dolar dolandırmakla suçlanan ünlülerin menajeri Ümit Akbulut (36) ve ortağı Sinan Siner (40) hakkında açılan davanın, ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar verildi. Dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesinin gerekçesini ise Akbulut ve Siner’in faaliyetlerinin ‘nitelikli dolandırıcılık’ olarak görülmesi oluşturdu.

Haberin Devamı

AKBULUT ve Siner hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca geçen ay hazırlanan iddianame asliye ceza mahkemesine gönderilmişti. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi 8 Haziran günü görevsizlik kararı verdi

MAHKEME: BASİT DOLANDIRICILIK DEĞİL

Mahkemenin, görevsizlik kararının gerekçesini, sanıkların işlediği iddia edilen suçun nitelikli dolandırıcılık kapsamına girdiği, basit dolandırıcılık suçundan cezalandırmaları talebinin yerinde olmadığı kaydedildi. Kararda ayrıca, sanıkların işledikleri iddia edilen nitelikli dolandırıcılık suçu yanı sıra tehdit suçundan da yargılanmaları gerektiği kaydedildi.

 KARAR YASAYA UYGUN

Asliye Ceza Mahkemesinin görevsizlik kararına, Akbulut ve Siner’in avukatları Ayten Hiçyılmaz ve Şeyda Yıldırım 12 Haziran’da itiraz etti. İtirazı, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme, İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği görevsizlik kararının usul ve yasaya uygun olduğuna hükmedilerek, itiraz başvurusu reddedildi. Ağır Ceza Mahkemesinde 17 Temmuz günü oybirliği ile alınan karar sonrası dosya tekrar İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ünlülerin menajerine nitelikli dolandırıcılık davası


AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Haberin Devamı

Mahkeme, geçen hafta davanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Akbulut ve Siner hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklar bir dizi suçlama ile karşı karşıya.

BU VİLLALARDAN 20’Sİ BENİM!

İddianameye göre Akbulut, İçişleri Bakanının amcası olduğunu, Türkiye’nin tanıtımı için kendisine bütçe verdiğini anlattı. İddianameye göre, Akbulut Büyükçekmece’de bulunan Pelikan Hill villalarından 20’sinin kendisine ait olduğunu öne sürdü. Akbulut, Van der Wiel'e, söz konusu villalardan 4 tanesini satın alarak satıp kâr elde edebileceğini söyledi. İddianamede ayrıca Akbulut, Wiel ile görüşmeleri yaptığı Tarabya’daki otelin de kendisine ait olduğunu öne sürdü.

TEK TELEFONLA 10 KİŞİYİ ÖLDÜRTÜRÜM

Haberin Devamı

İddianamede ayrıca, Wiel, Akbulut’a verdiği 4.5 milyon doları istediğinde ise “Parayı geri vermeyeceğim. Para falan yok. Burası Türkiye. Benim ne kadar güçlü olduğumu görürsün. Bir telefonla on kişiyi öldürtebilirim” sözleri ile tehdit edildi.

AKBULUT İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK

GREGORY Van Der Wiel'in avukatı Abide Gülel Birsen konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Dosyamız, yoğun bir soruşturma aşamasından sonra önce uzlaştırma, sonra asliye ceza şimdi ise ağır ceza mahkemesine gönderildi. Ve iki sanığın yargılanmasına başlandı. Ümit Akbulut’un yine benzer suçlardan Büyükçekmece'de Dilek Budak şikâyeti ile başlayan ceza davasında ise sona gelindi. Hali hazırda yurt dışına kaçtığı için hakkındaki yakalama kararı uygulanamadığından kırmızı bülten çıkarılması için gerekli evrak dosyaya sunuldu.  Almanya’da adresi belli olan ve hali hazırda hukukun uygulanmasını yurt dışına kaçarak engelleyen Akbulut hakkında kırmızı bülten kararı verilerek ifadesinin Almanya’da alınması sağlanır ise, devam eden birçok dosyada karar aşamasına gelinecek" dedi.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!