Son dakika: Seyidoğlu Baklavaları'nın patronlarına müebbet ve 15'er yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Seyidoğlu Baklavalarının patronlarına müebbet ve 15er yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 10:56

FETÖ tutuklusu Seyidoğlu Baklavaları'nın sahibi Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapsi istendi.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan Serdar Seyitoğlu ile amcası Mustafa Seyitoğlu hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Terör örgütü üyeliği" suçlarından iddianame hazırlandı.

"FETULLAH GÜLEN TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ"

 Soruşturma kapsamında, şüpheli Seyitoğlu’nun, Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve Dış Ticaret Genel Müdürü olduğu Mustafa Seyitoğlu’nun da şirket ortaklarından olduğu belirtildi. İddianamede Serdar Seyitoğlu’nun terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla himmet adı altında örgüt için iş adamlarından para topladığı, toplanan paraları örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle de örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından ödüllendirildiğini, Gülen’in de şüpheliye ödül olarak plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbih gönderdiği belirtildi. 

Haberin Devamı

"NASIL İFADE VERMELİYİZ"

Serdar Seyitoğlu’nun örgüt mensuplarına gönderdiği "Nasıl ifade vermeliyiz" talimatı doğrultusunda örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği ve etkinlik pişmanlıktan faydalanmak istemediği de belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ

Serdar Seyitoğlu ile amcası Mustafa Seyitoğlu hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ayrı ayrı "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası, "Terör örgütü üyeliği" suçundan da 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

 

1950 yılında Gaziantep'ten İstanbul'a göç eden Habeş Seyidoğlu tarafından kurulan 1952'den sonra mağazalaşmaya başlayan Seyidoğlu'nun Beylikdüzü'nde fabrikası bulunuyor.

GÖKSU: BİZİMLE İLGİLERİ YOK

Seyidoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu'dan ise isim benzerliği'ne ilişkin bir açıklama yapıldı. Göksu açıklamasında "Son günlerde kamuoyunda Seyidoğlu Helva Reçel markamız ve logomuz isim benzerliği nedeniyle FETÖ örgütü ile bağlantılı haberlerde kullanılmakta olup bu durumdan büyük üzüntü yaşamaktayız. Söz konusu firma ve devam eden FETÖ davasıyla grubumuzun hiçbir alakası bulunmuyor; tüm yöneticilerimiz görevinin başında yer alıyor. Hiçbir yöneticimizin hakkında açılmış en küçük bir dava veya gözaltı kararı bulunmuyor. Seyidoğlu Helva Reçel Grubu olarak İstanbul Hadımköy'de yer alan fabrikamızda helva ve reçel başa olmak üzere 400 çeşit üretim yapıyuruz. Söz konusu haberlerde adı geçen markayla hiçbir alakamız bulunmuyor. Sadece isim benzerliği nedeniyle çalışanlarımız ve firmamız büyük zarar görüyor" dedi. 

BAKMADAN GEÇME!