Ünlü pastaneci gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü pastaneci gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 14:17

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda, Görgülü Pastanelerinin Avrupa yakasında isim hakkını kiralayan Mehmet Tahir Sekizkardeş ve işadamı Ekrem Ateş'in de arasında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda Mehmet Tahir Sekizkardeş ve işadamı Ekrem Ateş'in de arasında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı. Sekizkardeş'in TUSKON ve başka bir FETÖ soruşturmasından aranması olduğu, gizlendiği Gaybubet Evinden diğer dairelere bağlantı sağlayan gizli geçitlerden geçerek kaçarken çatıda yakalandığı bildirildi. 

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürüttükleri çalışmada,  örgütün “Eyalet Hadimi” “Bölge Hadimi” “Mütevelli Esnaf” “Üniversite Yapılanması” “Talebe Yapılanması” içerisinde halen aktif olarak görev alan 32 kişinin kimliğini belirledi. 

Ünlü pastaneci gözaltına alındı

Haberin Devamı

Gaybubet evlerinde de gizlendikleri belirlenen örgüt üyelerinin yakalanması için sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 25 kişi yakalandı. 

TUSKON ve Organize Şube'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aradığı Mehmet Tahir Sekizkardeş için örgütün Gaybubet Evinden kaçarken apartmanın çatısında yakalandı. Sekizkardeş'in gizlendiği Gaybubet Evinden diğer dairelere bağlanan geçitlerden geçerek çatıya ulaştığı tespit edildi. 

TUSKON'a yönelik soruşturmada gizli tanık Demir, "Mehmet Tahir Sekizkardeş de örgüte ciddi himmet paraları vermekle tanınır.” demişti.  

Operasyonda gözaltına alınan  işadamı Ekrem Ateş'in de örgüte aktif olarak yardım ettiği yönünde gizli tanık ifadesi olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında örgütün İl Talebe İmamı İsmail Meydaneri, İl Muhasebe İmamı Süleyman Kılıç'ın da yakalandığı bildirildi. 

Polis operasyonda, Zeytinburnu, Güngören, Bakırköy, Bahçelievler ve Fatih'te örgüte aktif olarak yardım eden esnafların da yakalandığını bildirdi. 
Gözaltına alınan örgüt üyeleri hastanede yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Emniyete götürüldü.

Sahibi gözaltına alınan Görgülü Pastaneleri 1960 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. 

Haberin Devamı

GÖRGÜLÜ PASTANELERİ'NDEN AÇIKLAMA

Görgülü Pastaneleri adına açıklama yapan Avukat Tuğba Çırak gözaltına alınan Mehmet Tahir Sekizkardeş’in, Avrupa yakasındaki isim hakkı sahiplerinden isim hakkı kiraladığını belirterek “Görgülü pastaneleri isminin isim hakkı Eyüp 5. Noterliğinin 03.07.2002 tarih ve 17562 yevmiye nosu ile vekil edenlerden Muhammet Gültekin ve Nebi Yüce tarafından 49 yıllığına kiralanmış olup, vekil eden şirket yöneticileri ve işyerleri İstanbul Anadolu yakasında hizmet vermektedir. Mehmet Tahir Sekizkardeş’in işletmeleri ile vekil edenlerimin ilgisinin ve herhangi bir ortaklıkları yoktur” dedi.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!