UN Ro-Ro'yu Actera ve Esas aldı

Güncelleme Tarihi:

UN Ro-Royu Actera ve Esas aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 01:08

Özel Türk sermaye fonu Actera Group ve Esas Holding, UN Ro-Ro İşletmeleri'ni satın almak için özel sermaye şirketi KKR ile anlaştı.

Haberin Devamı

Actera ve Esas Holding tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın 1 Ağustos'ta yapıldığı ifade edildi. Ancak açıklamada, anlaşmanın mali değeri ve şartları yer almadı.

KKR, UN Ro-Ro'nun yüzde 97.6 hissesini 2007 yılında 910 milyon euroya satın almıştı. Satış işleminde Goldman Sachs'ın KKR'a, Morgan Stanley'in ise Actera ve Esas'a danışmanlık yaptığı öğrenildi.

2007'DE YABANCI FONA SATILMIŞTI

UN Ro-Royu Actera ve Esas aldı

Bölgedeki en büyük Ro-Ro operatörlerinden biri olan Un Ro-Ro 1994 yılında uluslararası nakliye firmaları tarafından kuruldu. Kurulduğu yıllarda uluslararası nakliyecilerin Doğu Avrupa ve Balkan’lardaki kara nakliyesinde yaşadığı sıkıntılara alternatif bir yol sunmayı hedefleyen U.N Ro-Ro, ilk etapta 200’den fazla ortağa sahip olan bir şirketler topluluğuydu.

Haberin Devamı

Aralık 2007’de U.N Ro-Ro ve diğer ilgili iştiraklerin uluslararası bir yatırım fon şirketi olan Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) satışı ile U.N Ro-Ro ve ilgili iştiraklerinin çoğunluk hissesi ve yönetimi KKR’ye devredilmişti.

U.N. Ro-Ro'nun filosunda 12 Ro-Ro gemisi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!