Ulusoy çekildi seçim ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Ulusoy çekildi seçim ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 00:42

YAKLAŞIK 20 yıldır Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) başkanlık koltuğunda oturan Başaran Ulusoy seçime sayılı günler kala yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

TÜRSAB yönetimi de karar alarak 23. Olağan Genel Kurul’un ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. TÜRSAB’tan yapılan açıklamada, “Genel kurul öncesinde gerek sözlü, gerekse sosyal medyada üyeler arasında meydana gelen yazışma trafiğine bağlı olarak ortamın gerginleştiğinin tespit edilmesi, kutuplaşmanın meydana gelmesi, dolayısıyla genel kurul salonunda kaos yaşanacağı öngörüldüğünden 23’üncü olağan genel kurulun ertelenmesine, oybirliği ile karar verildi” denildi.

Genel kurulun iptal edilmesinin ise yasalara aykırı olduğu iddialarını TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, “Hukuki olarak herhangi bir engel yok. Seçimlerin ne zaman yapılacağına bağlı olduğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı karar verecek” diye yanıtladı. TÜRSAB seçimlerinde başkan adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya’nın ekibinden ise konuya itiraz geldi. Hükümet komiseri ile görüştüklerini ifade eden yetkililer, “Alınan karar hukuksuzdur. Seçimler sadece bir hafta ertelendi. TÜRSAB yönetiminin seçimleri erteleme kararı alması yasal olarak mümkün değil” dedi. Ulusoy da seçimden çekilme gerekçelerini şöyle açıkladı: “TÜRSAB Genel Kurullarında mücadele her zaman genel kurul salonları ile sınırlı kalırdı, bitiminde ise, her zaman kol kola girmeyi başarırdık. Ancak, ne yazık ki, geride bıraktığımız son birkaç yıldır bu tavır yerini, hırs ve nefrete bıraktı. Camiamızda artık kavgaya, kine ve bölünmeye gönlüm razı gelmiyor. Birliğin 23’üncü görev dönemi Yönetim Kurulu Üyeliği adaylığından çekildiğimi bilgilerinize sunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!