Ülker yabancı şirket avına çıktı, Avrupa’dan Afrika’ya çikolatacı arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ülker yabancı şirket avına çıktı, Avrupa’dan Afrika’ya çikolatacı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 00:00

Çikolata üretimi yapan şirketlerle yakından ilgilendiklerini açıklayan Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding CFO’su Cem Karakaş, “Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da kek ve çikolata üretimi yapan 3-4 şirketle satın alma görüşmeleri yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN önde gelen çikolata şirketlerini satın alan Ülker’i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, yeni şirketler almak için harekete geçti. Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding CFO’su (Mali İşlerden Sorumlu Direktör) Cem Karakaş, “Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da kek ve çikolata üretimi yapan 3-4 şirketle satın alma görüşmeleri yapıyoruz” dedi.
450 milyon dolarlık
TÜSİAD’ın Birleşme ve Satınalmalar konulu toplantısında konuşan Karakaş, şu bilgileri verdi: “Baktığımız şirketlerin en küçüğünün cirosu 40-50 milyon dolar, en büyüğünün ise 400-450 milyon dolar. Rotamızı yurtdışına çevirmek zorundayız. Grubumuz dünya geneline ihracat yapıyor. Ama özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarında hızlı büyümeye devam ediyoruz. 10 yıldır bu pazarlara çok yoğun yatırım yapıyoruz.”
Mevcut işe katkı yapmalı
Birlikten kuvvet doğması için ölçekten ziyade firmaların stratejik kabiliyetlerinin uygunlaştırılmasının önemli olduğunu dile getiren Cem karakaş, şunları söyledi: “Değişik fırsatlara bakarken, ‘falanca pazarda şöyle bir fırsat var, gidip bunu alalım’ demek yerine, ‘biz o varlığa ne katabiliriz, o varlığı alarak işlere ne gibi katkıda bulunabiliriz’e bakıyoruz. Yatırımlara bakarken mevcut işleri daha iyi yapmamıza imkan tanıyacak ve kabiliyetimizi ön plana çıkaracak alanları seçiyoruz.”
Mısır operasyonu tamam
Karakaş, bisküvi ve çikolatada pazar lideri oldukları Suudi Arabistan’da geçen hafta içinde dağıtım ağını satın aldıklarını, aynı şekilde Mısır’da da dağıtım ağını kurduklarını belirterek, “Dünyanın çok değişik yerlerinde, çok dağınık coğrafyada ama her bölgede çok küçük cirolarla faaliyet gösterme imkan ve kabiliyetini Godiva operasyonu ile öğrendik. Birleşmeden her zaman kuvvet doğmayacağını, birliğin daha ziyade tarafların ortaya koyacağı kabiliyetlerin birleşmesiyle ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ülker Bisküvi kâr payı dağıtacak

ÜLKER Bisküvi Yönetim Kurulu’nun, 2011 yılında elde edilen brüt 280 milyon liranın nakden dağıtılması konusunda Genel Kurul’a teklifte bulunulmasına karar verdiği bildirildi. Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “2011 yılı net dönem kârının olağanüstü yedekler hesabına alınması, şirketimizin mevcut pay sahiplerine, tamamının olağanüstü yedeklerden karşılanmak üzere, brüt 280 milyon liranın 28 Mayıs 2012 tarihinden itibaren nakden dağıtılması hususlarının Genel Kurul’a teklif edilmesine karar verilmiştir” denildi. 1 TL nominal değerli beher paya dağıtılacak nakit kâr payının brüt 0.818710 TL, net 0.695910 TL olduğu da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!