Ucuz konuta yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Ucuz konuta yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2005 14:27

TOKİ'nin, İstanbul Halkalı ve İkitelli'de alt ve orta gelirlilere yönelik konutları yoğun ilgili görürken 1 saat içinde 30 bine yakın başvuru yapıldı.

Haberin Devamı

Kaçak yapılaşmayı önlemek ve dar gelirlileri kira öder gibi ev sahibi yapabilmek için İstanbul'daki toplu konut atağı kapsamında Halkalı ve İkitelli'de alt ve orta gelirlilere yönelik konutlar için başvurular bugün başladı.

 

İstanbul'daki başvurular 29 Temmuz tarihine kadar yapılabilecek.

 

Sabahın erken saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gidenler, uzun kuyruklar oluşturdu. Başvuru formlarının dağıtıldığı sırada da izdiham meydana geldi. Kampanyanın ilk gününde 1 saat içinde 30 bine yakın başvuru yapıldığı bildirildi.

 

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Halkalı ve İkitelli’de inşa edeceği konutlarla bin 118 alt ve orta gelirli, ev sahibi olma imkanına kavuşacak.

 

Halkalı'da orta gelir grubu için 440 konut, İkitelli'de ise alt gelir grubu için 678 adet konut inşa edilecek.

 

HALKALI'DA KONUTLAR 57.3 YTL

 

TOKİ'nin Halkalı'da inşa edeceği ve 14 ay sonunda teslim edeceği konutlar iki oda bir salondan oluşuyor. Konutların brüt büyüklüğü de 90 metrekare.

 

İstanbul-Halkalı Konut Projesi kapsamında satışa sunulacak olan 440 adet konutun başvurularında 2 bin YTL ön peşinat bedeli alınacak. Başvuru bedeli Halk Bankası şubeleri tarafından 04-29 temmuz 2005 tarihleri arasında tahsil edilecek.

 

Konutların şerefiyesiz bedelleri de 57 bin 300 YTL olarak belirlendi.

 

BAŞVURU KOŞULLARI

 

TOKİ tarafından projeye başvuru şartları da şöyle belirlendi:


-T.C. vatandaşı olmak

-İstanbul il sınırları içerisinde en az 5 yıldır ikamet ediyor olmak

Haberin Devamı

-TOKİ'den konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak

-Kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait bağımsız bir konutun veya eşi ve velayeti altındaki çocuklarıyla hisseli konut sahibi olmamak.
- Aylık geliri en fazla 450 YTL olmalı

 

ÖDEME KOŞULLARI

 

Halkalı'daki satış sırasında, şerefiyeli satış bedellerinin yüzde 10, 15 veya 25’i oranlarındaki peşinat, seçenekli olarak tahsil edilecek.

 

Kalan borç, yüzde 10 peşinatlı seçenekte 96 ay, yüzde 15 peşinatlı seçenekte 108 ay ve yüzde 25 peşinatlı seçenekte 120 ay vade ile ödenecek.

 

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacak.

 

İkitelli'deki konutlar ise, 2 bin 400-3 bin YTL peşinat bedeli ve borç bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacak

 

TOKİ SAMSUN ATAKENT 1. VE 2. BÖLGEDE 644 ADET SATIŞA ÇIKARILDI

 

TOKİ Başkanlığı, Samsun-Atakent 1. ve 2. bölgede toplam 644 adet konutu satışa çıkardı.
  
Söz konusu konutların satışı, “kura” yöntemi ile gerçekleştirilecek.
  
Kura yöntemi ile satışı gerçekleştirilecek olan konutlar için başvurular, Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubeleri tarafından 18 Temmuz ve 5 Ağustos 2005 tarihleri arasında kabul edilecek.
  
Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların konut alma hakkını ve seçme önceliğini belirlemek üzere, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası” 15 Ağustos 2005 tarihinde çekilecek.
  
Konut sayısında daha az başvuru olduğu takdirde söz konusu kura çekilmeyerek başvuruda bulunanların konut alma ve seçme önceliğini belirlemede başvuru sırası esas alınacak.
  
Konut sayısından daha az başvuru olması durumunda konut seçimleri idarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından yapılacak. Söz konusu şartları sağlayan kişiler, Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin yetkili şubelerine başvurarak, 2 bin YTL tutarındaki bedelini, 18 Temmuz ve 5 Ağustos 2005 tarihleri arasında yatıracak ve başvurdukları grup ile ilgili Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi imzalayacaklar.
  
Konut satın alma hakkı kazananlar, proje üzerinden konut seçimini, kura gerçekleşmiş ise söz konusu kura ile belirlenen sıralamaya göre, kura gerçekleşmemiş ise başvuru sırasına göre 31 Ağustos ve 29 Eylül 2005 tarihleri arasında yapacaklar.
  
BAŞVURU BEDELLERİ

 

Haberin Devamı

Kura sonucunda konut satın alma hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru sahiplerine 22 Ağustos 2005 tarihinden itibaren iade edilecek.
  
Teslim süreleri toplam 14 ay olarak belirlenin konutların anahtar teslimi ise idare tarafından belirlenecek program dahilinde yapılacak.
  
Kuranın çekileceği yer ise Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinde ve idarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacak.
  
Söz konusu konutlar C ve D tipi olarak satışa çıkarıldı. Buna göre 440 adet C tipi 3 oda 1 salondan oluşan 119,42 metrekare konutların en düşüğünün fiyatı 44 bin 348 YTL, en yükseğinin ise 55 bin 765 YTL olarak belirlendi.
  
D tipi 204 adet 3 oda 1 salondan oluşan 114,26 metrekare konutların ise en düşüğü 44 bin 80 YTL, en yükseği ise 53 bin 296 YTL bedel üzerinden satılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!