Üç yeni teşvik kararnamesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Üç yeni teşvik kararnamesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

YPK'da 22 ili kapsayan teşviklerde öncelikli listeye 4 yeni ilin alınması kararlaştırıldı. Verilen talimat doğrultusunda Hazine'de 3 yeni teşvik kararı birden hazırlandı. Kararnameler haftaya gündeme gelecek.

ANASOL-D Hükümeti, teşviklere ilişkin atağa girişti. Başbakan Mesut Yılmaz'ın talimatı ile Hazine Müsteşarlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'nde 3 yeni teşvik kararnamesinin hazırlandığı, bu kararnamelerin önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'nun gündemine çıkarılacağı öğrenildi.

Bu arada Yüksek Planlama Kurulu (YPK) Toplantısında ele alınan 4 yeni ilin ‘‘gelişmişlik düzeyi düşük iller’’ listesine alınıp teşviklerde öncelik verilmesine dair sözlü mutabakat üzerine bürokratların gerekli çalışmaları yapacakları, illerin gelişmiş düzeylerini yeniden belirleyip, şartlara uygunluğu belirlendiği takdirde bu illerin de kapsama alınacağı öğrenildi.

KOBİ'LERE TEŞVİK

Bu kararnamelerden ilkini ‘‘Genel Teşvik Karanamesi’’ oluşturuyor. ‘‘Hattat Maddesi’’nin son anda eklendiği kararnameye ilişkin çalışmaların bittiği, önümüzdeki hafta Bakan Güneş Taner'e sunulacağı öğrenildi.

İkinci teşvik kararnamesi ise KOBİ'lere verilecek teşvikleri kapsıyor. Bilgi veren yetkililer, bu kararname için Hükümetin DSP kanadının ısrarcı olduğunu belirterek, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın talepleriyle bu kararnamenin hazırlandığını söylediler.

ENERJİ SÜBVANSİYONU

Hazine'de hazırlanan üçüncü kararname ise ‘‘enerji sübvansiyonu’’ konusunda. 24 Ekim 1997 günü çıkarılan bir tebliğ ile sadece olağanüstü hal bölgesindeki 5 ili kapsayacak biçimde, ‘‘yatırım devam ettiği sürece’’ kullanılan elektrik enerjisinin yüzde 50'sinin devlet tarafından sübvanse edildiğini hatırlatan yetkililer, bu sübvansiyonun kapsamının genişletileceğini söylediler.

Mücavir iller listesinde 6 ilin bulunduğunu, buna ek olarak sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeyine göre yatırımlardan öncelikli faydalanacak 11 ilin saptandığını kaydeden yetkililer, ‘‘Yapılacak düzenleme ile bu enerji sübvansiyonu 22 ili kapsayacak biçimde genişletilecek’’ dediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!